Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

3. jun 2016.

Dok se mi, građani, javno optužujemo i valjamo u blatu, neki uživaju, nose markiranu garderobu i razbacuju se parama poreskih obveznika, zato što država i nadležni ne rade svoj posao

 

Godinama unazad zasuti smo informacijama kako je neko nekog  ubio, a onda se ispostavi da nema počinioca, da je neko opljačkao državu, narod, a taj počinilac  na slobodi, opljačkao udruženja, a počinilac opet na slobodi, rasprodao preduzeća,  razna  “udruženja”…. I -  NIKOM NIŠTA!

Danas svako može da ode u bilo koje novine ili na eleviziju sa “nekim validnim papirima” i da kaže kako je “taj i taj pokrao pare, stanove, imovinu”….E, baš u “tom grmu leži zec”. Predstava počinje. Prozvani “kradljivac” demantuje, onaj što ga je prozvao demantuje demanti i tako počinje  “rat”. Koljemo se do besvesti, počnu čaršijske priče, prvi  “peni” na drugog,  drugi opet na nekog trećeg. Do besvesti. Svi nervozni, isfrustirani…

Pitam ja narode, Vas narode,  ZAŠTO? Zar mi nemamo DRŽAVU, zar toj DRŽAVI ne plaćamo namete na sve i svašta, zar za te naše pare, koje kao poreski obveznici mukotrpno izdvajamo, nemamo prava da živimo mirno? Zar svakog jutra treba sa zebnjom da gledamo najnovije vesti, da vidimo jesmo li i mi, najobičniji smrtnici koji redovno plaćaju poreze, osvanuli možda, na nekoj naslovnoj strani ili u udarnoj vesti na televiziji? Zar ako neko nekoga javno prozove da je pokrao  imovinu, stanove, pare i to iznose od kojih se nama smrtnicima vrti u glavi, zar taj «prozivač» istog dana ne treba da bude pozvan da svoja saznanja nadležnima obrazloži, dokaže? Zar istog jutra ne treba da reaguju nadležne državne institucije koje postoje, zato što ih MI pošteno  plaćamo da rade svoj posao. Zašto smo to dozvolili, moj narode? ZAŠTO?

Zar od naših poreza ne žive i primaju redovne plate policija, sud, lokalna uprava,  mnogobrojna ministarstva, neke državne agencije koje najčešće  postoje samo da  bi naplaćivale raznorazne naknade? Zar mi ne plaćamo DRŽAVNI APARAT,  koji samo treba da radi ono za šta je nadležan? Postoji li u našoj državi uopšte ZAKON  i,  ako nekim slučajem postoji, zašto se ne primenjuje? Zar mi građani ne plaćamo dovoljno, zar naš dinar možda nije prava valuta  ili  više nema nikakvu  vrednost?

Mnogo je pitanja na koje niko od nadležnih ne daje odgovore. I  nikada ih nece ni  dati. A i zašto bi? Mi ćemo nastaviti i dalje da se javno optužujemo, da se valjamo u blatu, međusobno “ubijamo”.

I dok se mi tako javno uništavamo, ONI koje redovno i, pod pritiskom dobro plaćenih izvršitelja, plaćamo, ONI će uživati, nositi markiranu garderobu, kupovati vile i jahte, razbacivati se našim parama i, kako je letnja sezona već pocela, možda uživati na nekoj  privatnoj sunčanoj plaži, naravno u inostranstvu.

E, moj narode!

                                                                        Vera Milosavljević

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Sunny, 27 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:22 am   |   Sunset: 6:39 pm
45%     4.9 m/s     33.187 bar
Forecast
SRE Low: 10 °C High: 27 °C
ČET Low: 10 °C High: 26 °C
PET Low: 10 °C High: 26 °C
SUB Low: 12 °C High: 27 °C
NED Low: 12 °C High: 20 °C
PON Low: 9 °C High: 26 °C
UTO Low: 10 °C High: 16 °C
SRE Low: 5 °C High: 16 °C
ČET Low: 5 °C High: 14 °C
PET Low: 5 °C High: 18 °C