Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

4. decembar 2018.

Devojčici i ocu koje je letos, dok ona gura tatu u invalidskim kolicima na magistrali video pomoćnik selektora košarkaša Adam Tatalović, Amerikanac srpskog porekla (zaslužan što su kasnije dobili električna kolica) ostvarene su i nove želje

Košarkaški savez Srbije imao je specijalne goste na utakmici petog „prozora“ kvalifikacija Srbija – Grčka. Tik uz teren, u odličnoj igri i vrednoj pobedi našeg nacionalnog tima uživala je porodica Radonjić iz mesta Ušće nedaleko od Manastira Studenica.

Priču o njima portal Krug objavio je krajem leta u tekstu Kad ljubav zbliži ljude sa dva kraja sveta

Adam Tatalović, Amerikanac srpskog porekla, pomoćnik selektora košarkaša Saše Đorđevića, letos je posle posete manastiru Studenici, na magistralii ugledao devojčicu kako u kolicima gura svog oca; odbili su da ih poveze, ali jedna topla ljudska priča tu je - tek počela. 

Adam je zaustavio svoja kola čim je mogao i ocu i devojčici ponudio da ih poveze. Na engeskom, jer kako sam kaže «priča bed srpski», ali je otac samo odmahnuo rukom. Adam je, ni sam ne znajući zašto – iz daljine fotografisao oca i devojčicu koja gura kolica. U želji da ih pronađe, a istvoremeno tužan što na licu mesta nije učinio više za njih, Adam je desetak dana kasnije na Instagramu zamolio sve koji mogu – da mu pomognu da ih pronađe. Koordinatorka humanitarne organizacije «28. jun», koja okuplja naše ljude u dijaspori Tamara Pavlović dale je sve od sebe da pronađe porodicu sa fotografije, a onda su za nekoliko dana Srbi sa različitih strana sveta prikupili novac za kupovinu električnih kolica za Radojicu koji je, kako se ispostavilo, bio rudar u Ibarskim rudnicima i jedini zaposleni član petočlane porodice. Radojica i njegova supruga, pored osmogodišnje Leontine, sa kojima je tog dana krenuo magistralom na pecanje, da malo razbistre misli, imaju i sinove srednjoškolce Velibora i Dalibora. Sada njih petoro žive od Radojicine invalidske penzije.

Srećniji životni planovi prekinuti su im 22. marta prošle godine, na verski praznik Mladenci, kada je, dok je vozio skuter, Radojici na put izletela mačka. Ne želeći da je udari, skrenuo je udesno, skuterom zakačio kamen koji ga je odbacio. Nije imao vidljive povrede, ali su stradala dva pršljena. Skoro je zaplakao od sreće kada su na vrata njihove porodice krajem leta zakucali Adam Tatalović i Tamara Pavlovič sa poklonom – kolicima na električni pogon o kojima je maštao i šokušavao sam da ih napravi, znajući da nikada ne bi mogao da ih kupi.

Adam je te večeri Radojici Radonjiću omogućio da se telefonom čuje sa selektorom orlova Sašom Đorđevićem kojeg Ušćanin obožava, a iskoristio je priliku i da se selektoru zahvali na dresovima reprezentacije koje mu je selektor, preko Adama, poslao kao poklon. U razgovoru sa Đorđevićem, Radoica je pomenuo koliko voli da gleda utakmice košarkaških reprezentativaca Srbie,

Tako su u ponedeljak, 3. decembra, na poziv generalnog sekretara KSS Dejana Tomaševića, Radoica Radonjić, njegova supruga Radica i kćerkica Leontina, koja ide u treći razred osnovne škole, u beogradskom hramu košarke bodrili izabranike selektora Aleksandra Đorđevića u najvažnijem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Naši košarkaši su ubedljivo slavili, Radoica i Leontina su navijali, dobili poklone, a posle utakmice imali čast da upoznaju selektora Đorđevića i naše reprezentativce.

Bilo je zaista prelepo, stvarno smo oduševljeni… Sve ovo je bio i lep poklon za moju kćerkicu, pošto joj je u subotu rođendan… Hvala Košarkaškom savezu Srbije što smo bili pozvani na ovakav spektakl i privilegovani da posle utakmice budemo u društvu selektora, igrača i stručnog štaba. Siguran sam da će naš tim da se plasira na Svetsko prvenstvo, kao i da ćemo ponovio doći u Beograd da navijamo za Srbiju! – uz osmeh je poručio Radoica Radonjić.

Na svom Instagram profilu Adam Tatalović objavio je koliko je srećan što su Blis sport, organizacija 28. jun i KS Srbije omogućili Radonjićima da prisustvuju itakmici kvalifikacija u Beogradu. I još lepše: Adam je potvrdio da će kuća porodiće Radonjić biti renovirana do Božića – 7. januara 2019. godine i da će Leontini biti ispunjena još jedna velika želja – dobiće svoju sobu.

U pravu je Adam koji u svo postu poručuje kako dobrota, potreba da se pomogne, želja za očuvanje porodice i ljubav mogu sve!

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments