Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. maj 2019.

Tačno 1.126 maturanta iz devet kraljevačkih srednjih škola okupio je petnaesti po redu Maturski ples u Kraljevu, koji je prvi u Srbiji započeo tradiciju ovakvog načina oproštaja maturanata od đačkog doba


Maturante i njihov Maturski ples na Trgu srpskih ratnika pratio je i veliki broj građana Kraljeva, profesori đaka i, naravno, roditelji, mnogi od njih sa kamerama u rukama, a poneki i sa suzama u očima.

Pogledajte kadrove današnjeg Maturskog plesa na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu:

- Sinoć vas je bilo mnogo ispred „Pariza“, pa nisam očekivao da ćete svi doći danas ovde, ali vi ste, kao i uvek, najbolja omladina, omladina koja zna da se raduje i da igra – rekao je pozdravljajući učenike završnih razreda devet kraljevačkih srednjih škola, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Poručio im je da očekuje da budu i odlični studenti i dobri radnici, da će se vratiti u Kraljevo, „kako bi zajedno radili na razvijanju najlepšeg grada“.

Maturski ples je i ove godine imao humanitarnu notu, jer su kupovinom simbolične kartonske zlatne krune svi kraljevački maturanti učestvovali u humanitarnoj akciji, koju su na isti način pomagali i građani Kraljeva.

Tradicija Maturskog plesa u Kraljevu je započeta 2005. godine, zahvaljujući pobratimstvu sa slovenačkim Mariborom, jer je idejni tvorac „Maturskog plesa“ Plesni savez Slovenije.

Ovakav vid obeležavanja oproštaja srednjoškolaca od najbezbrižnijeg životnog perioda od pre osam godina i zvanično je gradska manifestacija, a Udruženje građana „Prijateljstvo za nova vremena“, koje je manifestaciju organizovalo prvih šest godina sada je suorganizator.

Posle umetničkog dela programa ranije generacije pozirale su penjući se na Spomenik srpskim vojnicima učesnicima ratova od 1912. do 1918. godine, ali su ove godine maturanti ispoštovali molbe da to ne čine.

I ove godine, pored maturanata iz Kraljeva u isto vreme plesali su svršeni srednoškolci iz još 20-ak srpskih gradova i 50-ak evropskih gradova, u pokušaju da obore dosadašnji najbolji rezultat u istovremenom plesu zabeležen u Ginisovoj knjizi rekorda, što im je, otkad je Kraljevo deo ove manifestacije uspevalo već četiri puta.

Neka vam je srećno, dragi maturanti! Želimo vam da ostvarite - sve što poželite!

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments