Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. maj 2019.

Aleksandar Kikanović krenuo je iz svoje Loznice 12. maja, a jutros iz Kraljeva nastavio dalje; plan mu je da pretrči 918 kilometara do srpske svetinje u Grčkoj, kako bi skrenuo pažnju javnosti da pomogne bolesnom dečaku Nikoli Stakiću (2)

Manastir Hilandar, 918 kilometara udaljen od Loznice – krajnji je cilj Aleksandra Kikanovića Kikana. Ovaj 34 godine star mladić do pre dve godine bio je fudbaler, a onda ga je teška povreda meniskusa onemogućila da se i dalje bavi tim sportom. Povreda meniskusa ne dozvoljava naglu promenu pravca kretanja, ali – Aleksandar je našao izlaz: ostao je u sportu i sada trči humanitarne maratone, želeći da na taj način pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pogledajte priču o humanom mataroncu iz Loznice

Prošle godine, za devet dana pretrčao je 360 kilometara od Loznice do Ostroga za pomoć devojčici Dariji Petrović iz Banje Koviljače, a sada je do Hilandara krenuo na veliki praznik – prošle nedelje 12. maja, na dan Svetog Vasilija Ostroškog. Ovaj loznički sportista, maratonac, planira da do srpske svetinje u Grčkoj svakog dana pretrči po oko 40 kilometara, kako bi, animiranjem javnosti, pomogao u prikupljanju oko 50.000 evra za lečenje u Poljskoj dvogodišnjeg dečaka Nikole Stakića iz Mačvanskog Prnjavora. Do Svete Gore bi, kako se nada, trebalo da stigne za 23 dana.

- Rešio sam da privučem pažnju mnogih dobrih ljudi, u kondiciji sam, dva meseca sam trenirao, osećam se fantastićno, a za dalje – videćemo. Moj motiv je pomoć malenom Nikoli koji ima samo dve godine, a kao jednogodišnjak je dobio zastoje srca. On sada treba da ide na transplantaciju matičnih ćelija u Poljsku za šta su potrebna velika sredstva koje njegova porodica nema – rekao je za portal Krug Aleksandar Kikan Kikanović.

Svojim gestom Kikan privlači pažnju javnosti, koju animira da pomognu Nikoli. Jedan prijatelj, koji je Aleksandru velika podrška, prati ga na tom u automobilu u kojem se nalazi sva logistika – osveženje, voda, hrana, garderoba, jer – Nikola gotovo svakog dana istrči ceo jedan maraton, a do kraja će ih biti 23.

Pripremajući se za ovaj zahtevan poduhvat, Aleksandar je nedavno uspešno istrčao 167 kilometara maratona "Sto milja Istre". Bilo je, otkriva nam Aleksandar, skoro 400 učesnika iz 54 države, više od 150 učesnika -nije stiglo do cilja.

Posle Kraljeva i Vrnjačke Banje, Aleksandra će put voditi preko Kruševca, Leskovca, Bujanovca, Preševa, Severne Makedonije, do Svete Gore u Grčkoj i Manastira Hilandar.

- Nisam ni znao koliko je Srbija lepa, dok nisam krenuo da trčim ovaj humani marataon. Ljudi već uveliko znaju ko sam, trube iz svojih automobila, počeo je da pristiže i novac, ali treba još dosta da bismo svi zajedno pomogli dečaku kojem je pomoć sada najpotrebnija – kaže Aleksandar u nadi da će do kraja maratona biti prikupljen sav novac neophodan za lečenje malog Nikole koji je, kako Aleksandar istiće, „zaslužio da, kao i svako drugo dete, diše punim plućima“.

Ukoliko i sami možete da podržite Aleksandrovu humanu misiju, to možete učiniti uplatom pomoći na žiro račun oca malenog Nikole – Darka Stakića u Komercijalnoj banci:

205 – 901 1007541834 - 80

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments