Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

3. april 2020.

Dobrotvor iz Kanade, koji je Srbiji do danas donirao oko osam miliona evra, poslao je 650 paketa pomoći (500 za Kraljevo, 150 za rodni kraj), a nije zaboravio ni svoje rođake kojima je poslao ukupno 100.000 evra

Kad je teško, srpski narod uvek može da računa da će se apelu za pomoć odazvati Milomir Glavčić iz dalekog kanadskog grada Nijafara Fols, koji svoju otadžbinu nije video od 1947. godine, ali je nikada nije zaboravio. Pritekao je u pomoć i ovog puta, poručujući da je posebno srećan što može da pomogne svojom donacijom.

- Sve što je Milomir Glavčić do sada donirao na teritoriji grada Kraljeva Raške i Jošaničke Banje, a to je oko osam miliona evra, bilo je za veći broj ljudi, a ovo je za posebnu kategoriju – siromašne ljude. U telefonskom razgovoru rekao mi je da zna šta je nemati, jer je bio siromah i zna kakva je to nevolja i pamti, iako je sedam decenija prošlo, čoveka iz Kraljeva, koji mu je u situaciji kad je bio gladan pružio parče hleba i toplu postelju da prenoći na putu do Raške – istakao je Miroljub Dugalić, novinar iz Kraljeva.

On je dodao da na dobrotvor Glavčić na ovaj način želi da siromašnima ublaži nevolju u ovoj situaciji. U donaciji se nalazi  650 paketa (vrednih oko 10.000 evra), od kojih je 500 namenjeno za Kraljevo, a 150 za Glavčićev rodni kraj. To su potkopaonička sela, među kojima je i njegovo rodno selo Pope, u kojima će 95 domaćinstava u kojima žive stari, bolesni i siromašni,  dobiti pakete pomoći, a ostatak od 50 i nešto paketa biće podeljen najsiromašnijima u Jošaničkoj Banji.

- Zbog ove krizne situacije Milomir je uputio pre tri dana i 100.000 EUR za 20 porodica svojih rođaka. To su mu najbliži rođaci, ali to treće četvrto koleno. Svaki pojedinaca u tim porodicima je dobio od 2.000 do 5.000 evra da se dok opasnost po zdravlje ne prođe, ne bi dodatno sekirali imali dodatne probleme zbog nedostatka novca – pojasnio je Dugalić, dodajući da će se svi paketi deliti prema spisku Centra za socijalni rad i da će pomoć dobiti oni najsiromašniji, a nikako po stranačkoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - DRAGANA

    Gost - DRAGANA

    BAŠ MI JE DRAGO NISAM PRIMALAC ALI SVE ČESTITKE ZA OVAKVU HUMANOST. ŽIVI ZDRAVI BILI PUNO POZDRAVA IZ VRBE KRALJEVO
    • Ime: DRAGANA