Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

15. april 2020.

Učenici OŠ “Đura Jakšić” iz Konareva već godinama sa veroučiteljem osmišljeno obeležavaju verske praznike, a ove godine njihov rad - oslikano jaje visoko dva metra, izloženo je ispred Gradske uprave u Kraljevu I simbolizuje pobedu nad patnjom

Otkada su učionice širom sveta zbog pandemije koronavirusa prazne, i đaci u Srbiji, njhovi učitelji, nastavnici i profesori – okrenuti su digitalnoj nastavi. Nasatav veronauke u školi “Đura Jakšić” uvek je imala kreativnu komponentu, pa su đaci te škole već godina poznati po divnim radovima koje su, uz pomoć veroučitelja Milana Militinovića osmišljavali kako bi na što lepši način obeležili verske praznike. Ove godine, i njihov rad – kreiran je zahvaljući elektronskim sredstvima komunikacije.

- Učenici šestog, sedmog i osmog razreda OŠ “Đura jakšić” iz Konareva imali su zadatak da istražuju na temu pripremnih nedelja Vaskrsa, praznika Cveti, Velikog petka, i Vaskrsa, a materijal su dostavljali meni. Ja sam njihove ideje i nacrte preneo na veliko oslikano jaje. Jaje je veličine dva metra i ove godine će u Srbiji biti najveće vaskršnje oslikano jaje – pojašnjava za portal Krug veroučitelj Milan Mulutinović.

On dodaje kako bi zamišljena prezentacija možda bila mnogo lepša da je stanje redovno, ali i da su na ovaj način, u uslovima vanrednog stanja i koronavirusa koji preti čitavom svetu, želeli da pokažu da “svaka pobeda svetlosti i neka nova nada dolaze posle stradanja i patnje”.

- Zato polovina jajeta na slikama ima oslikane scene Velikog petka, slike Hristovog stradanja i vaskrsenja, prikazane običaje i folklor naroda ovog kraja, a u drugom delu je prikazano kako se kod nas proslavljaju Lazareva subota, Cveti, a naslikana je i tradicionalna kraljevačka porodica na vaskršnje jutro – pojašnjava veroučitelj Milan.

On je u ime đaka OŠ “Đura Jakšić” u Konarevu pozdravio sve građane Kraljeva poručujući:

- Ovo je priča svakog od nas i pozdrav prazniku, jer na ovaj način – i ove godine ipak imamo Vaskrs u našem gradu!

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

 • Gost - Slavica Plavšić

  Gost - Slavica Plavšić

  Fenomenalno! Predivno! 
  Bravo za učenike , bravo za veroučitelja!
  Raduju me lepa dešavanja u Kraljevu.
  Hvala Portalu Krug !
  • Ime: Slavica Plavšić