Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. maj 2020.

Oni koji su, zbog broja godina, u vreme zabrane kretanja, zavisili od pomoći volontera Crvenog krsta saglasni su da su mladi koji su im pomagali - heroji Kraljeva, a jedan deka od omiljene volonterke očekuje da ga pozove – i na svadbu

Crveni krst Kraljevo danas je tradicionalno obeležio Međunarodni dan Crvenog krsta, 8. maj, a tim povodom organizovan je prijem posvećen aktivnostima volontera, koji su tokom pandemije koronavirusa, na različite načine, nesebično pružali pomoć najugroženjim sugrađanima.

Osim organizatora skupa, članova Crvenog krsta Kraljevo, današnjem prijemu prisustvovali su i volonteri koji su tokom vanrednog stanja svakodnevno obilazili i snabdevali najstarije sugrađane namirnicama i lekovima, kao i troje korisnika usluga volontera, koji su osetili dužnost i moralnu obavezu da se ovim mladim ljudima javno zahvale.

Jedan od korisnika usluga Velisav Veličković Velja (82), istakao je da je danas sa velikim zadovoljstvom došao u prostorije Crvenog krsta, priznajući da mu je jedna volonterka, zbog svog nesebičnog požrtvovanja, posebno ,,prirasla za srce".

- Nisam znao da danas postoje ovako divna deca, kao mala Sara, ali pravo da vam kažem, nisam ni očekivao da ću da doživim da će na ovaj način da mi se ukazuje pomoć. Sari sam čak i rekao da očekujem da me pozove na svadbu da zaigram, iako mi sa 82 i nije baš do igranja. Pokušao sam na mnoge načine da se odužim ovoj deci. U nečemu sam uspeo, a nešto imam tek imam u planu. Juče sam ih pozvao da budu moji gosti. Jedno je sigurno, uvek ću ih se sećati sa posebnom emocijom - kazao je čika Velja.

Još jedan Kraljevčanin, korisnik usluga Crvenog krsta za vreme vanrednog stanja, Milenko Simović, takođe se zahvalio volonterima, priznavši da nije očekivao pomoć u toj meri, kao i da je u početku osećao dozu straha, koja je vrlo brzo nestala.

- Kada je penzionerima zabranjen izlazak napolje, kao i svi, osećao sam strah i nevericu, nisam znao šta nas čeka. Sin ima dvoje dece i nije mogao da dolazi, međutim ova deca su tu bila za sve. Ova deca su se žrtvovala za ljude koje nisu ni poznavali, svesna toga da ih ta humanost može ,,koštati glave", zato su tako posebna - naveo je Milenko.

Rada Stanković, takođe, korisnica usluga Crvenog krsta Kraljevo, želela je da da svoj doprinos svim volonterima, koji su tokom prethodnih nedelja pomagali nastarije sugrađane. Tim povodom, za sve volontere, napravila je paketiće, kao mali znak pažnje i zahvalnosti prema bezgraničnom dobročinstvu.

- Ovo je moj način da se zahvalim ovoj zlatnoj deci jer sam se, zahvaljući njima, svakog trenutka osećala zaštićeno i potpuno sigurno. Ova deca su ponos Kraljeva, imaju divan pristup ljudima, nesebičnu želju da usreće i svaka im čast- kazala je gospođa Rada.

Radmila Dobrić, sektarar Crvenog krsta u Kraljevu čestitala je Svetski dan Crvenog krsta svim članovima ovog udruženja, naglasivši da se zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnja nedelja Crvenog krsta, neće moći realizovati na tradicionalni način.

- Ove godine fokus nam je na otklanjaju posledica koronavirusa i pružanju usluga najugroženijem stanovništvu. Imaćemo i akciju dobrovoljnig davanju krvi, jer je to ono što je neophodno, i u ovim sitacijiama - podsetila  je Dobrić.

Volonterima se zahvalio i Zoran Miljković predsednik Upravnog odbora Crvenog krsta Kraljevo. koji je istakao da je ponosan, što su volonteri i profesionalno zapooleni u Crvenom krstu Kraljevo, od samog početka pandemije, pokazivali požrtvovanost i veliko znanje.

- Pandmedija je posebna nepogoda, jer je nepredvidiva i napada sve, od dece do najstarijih. Iako nismo imali prilike da se ranije susretnemo sa pandemijom koronavirusa, pristupli smo joj na pravi način, jer smo naučili kako se treba ponašati iz prethodnih epidemija i prirodnih katasrofa, kada je, takođe, veliki broj ljudi bio ugrožen - kazao je Miljković.

               Jovana Ristić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments