Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

7. oktobar 2020.

Devetnaestogodišnjem Nikoli Petroviću koji sanja da postane profesionalni fotograf, nagrada „Pavle Ćirović“ udruženja lokalnih medija pripalo je „za izuzetnu volju da promeni sebe i svoju okolinu nabolje“

Nikola Petrović – mladi Kraljevčanin, devetnaestogodišnjak, jedan je od mladih polaznika nekoliko radionica „Lokal presa“. Nikola sanja o tome da postane poznati modni fotograf. U svet fotografije zakoračio je pre tri godine sledivši ljubav koju je prema fotografiji gajio još od malena.

Povodom obeležavanja 25-godišnjice rada Poslovnog udruženja Asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“, u hotelu „Solaris Resort“ u Vrnjačkoj Banji, organizovana je svečana skupština udruženja.

Odlukom Upravnog odbora, povodom jubileja udruženja, upravo Nikoli Petroviću iz Kraljeva, uručena je nagrada „Pavle Ćirović“. Ova nagrada ustanovljena je pre 15 godina u znak sećanja na nekadašnjeg direktora kragujevačkog nedeljnika “Svetlost” i idejnog tvorca i osnivača  asocijacije „Lokal pres“.

U obrazloženju ovogodišnje nagrade Pavle Ćirović stoji da „gotovo nema sumnje da bi Pavle prvi uvideo i razumeo vrednost i simboliku ovogodišnje nagrade“:

Ove godine se nagrada dodeljuje polazniku novinarske škole koji već treću godinu zajedno sa nama osvaja nova znanja i ruši barijere pred sobom. Za uloženi trud da nadogradi sopstveno znanje, za izuzetnu volju da promeni sebe i svoju okolinu nabolje, da neguje i sačuva u sebi umetnika, umetnika fotografije. Želimo mu da kroz svoj budući rad sačuva sve vrednosti koje je sa nama stekao i da pokaže sve istine koje nam tek dolaze“.

Nikola je nagrađen profesionalnim foto-aparatom, koji će ga „uvesti u nove svetove i omogućiti mu da sanja svoj san kroz objektiv kamere.

Nikola ističe da je u „Lokal presu’’ pronašao izvor podrške, kao i prostor da se slobodno razvija kako na polju fotografije, tako i na polju novinarstva:

- Ova nagrada za mene predstavlja potvrdu da sam na pravom mestu i da radim pravu stvar. To mi pruža vetar u leđa koji mi poručuje da nastavim na putu ka ostvarenju svog cilja.

Ime fotografije naznačava da je fotografija „crtanje svetlošću“. Za Nikolu fotografija znači slobodu  stvaranja i drugačiji pogled na svet. Za njega ona predstavlja mesto u kome je pronašao sebe i mesto koje ga čini srećnim. Takođe, on ističe da je ponosan što ga sve više ljudi podržava dok, kako sam kaže, laganim koracima ide ka svojim snovima. Njegovo ime je Nikola Petrović. Zapamtite ovo ime!

       Minja Milovanović

Naslovna fotografija: Lokal pres

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments