Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

piše Dragan Blagojević

Kako je, dok je kum pravio strategiju, a Cigo vodio politiku, raštimovani orkestar  izgubio bitku...

 

Kada se izgubi neka bitna utakmica, kao što nam to priredi Zvezda od Darušafake, svi postaju najpametniji kao generali posle bitke. To me malo podseća na onaj vic kada je Ciga hteo da progura sina u orkestar, a kum ga pita: „Kako svira?“. Cigo će: „Tanko kume, tankooo...!“. A, kum da izvadi situaciju: „A, kako peva?“. Cigo odgovara: „Boljeee sviraaa!“ Dok je kum pravio strategiju, a Cigo vodio politiku, raštimovani orkestar je izgubio bitku...

Tako je svirao i Zvezdin košarkaški orkestar sa svim prisutnim navijačima. Iako je ogromna većina bila ubeđena da će Zvezda lagano do pobede, i pre refrena shvatiše da uz loše sviranje i još tanje pevanje, ne može se doakati Turcima. Iako smo primili gorku ćeten alvu, i dalje sanjamo da idućeg petka u Zagrebu pojedemo najslađu baklavu. Neće biti lako, jer tamo biju i naše i njihove na sasvim običnoj utakmici malog fudbala, ili ti, futsala. Ne smem ni da pomislim šta sve može da se desi posle ovog haosa koji nam Šešelj napravi i unutar, i spolja. Haotičan je to lik! Još hoće i milione evrića da zgrne i da nam se smeje kako nismo znali da investiramo u znanje. Ali, to neće da može! Priopćenje je pripremila i naša Vlada, pa ne znam kako da reagujemo uz tu prvoaprilsku šalu. Osećam da će najveći krivci da budu neki iz Nizozemske koji permanentno i na sve moguće načine podrivaju stabilnost Srbije, destabilizuju Vladu i bezočno slabe poziciju najjače stranke u predizbornoj kampanji.

Nego, da se vratim košarkaškoj rapsodiji iz Arene...

Ovi u zelenim dresovima su iskoristili sve naše slabosti kojima smo razvalili sami sebe. Po završetku utakmice, na konferenciji za štampu trener turske ekipe Oktaj Mahmuti, bolje je pevao srpski od našeg Dejana Radonjića. Za ovdašnje prilike ništa novo, jer i naš prestolonaslednik  bolje vlada srpskim, nego Toma i Ivica engleskim.

Opet će se u toj istoj Areni desiti neka nova završna utakmica i finalna konvencija. Obećavaće se bolje sutra i zaboravljeno juče. Podsećaće da, uprkos tome što  određeni krugovi, i u regionu, i u svetu - ne mogu da oproste Srbiji to što je u poslednje dve godine poboljšala svoj položaj na međunarodnoj sceni i što vodi suverenu politiku, Srbija, ipak, pobeđuje!

Neka pobedi i Zvezda u Zagrebu, pa nek’ ide život!

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments