Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. oktobar 2020.

Nije da  kulturnih poslenika – pisaca, slikara, pevača, muzičara itd. – u Kraljevu baš nema; ima ih više nego što ih ima u polovini Srbije, ali su ovog puta bili „ispod radara“ Komisije i predlagača

Pročitao sam tekst na ovom Portalu „Ovo su svi predlozi za kraljevdanska priznanja i nagrade”. Nekada, u neka, možda, bolja vremena, priznanja povodom Dana Kraljeva su, svake godine, obavezno dobijali umetnici i pažnja ovdašnje javnosti je bila, uglavnom, usmerena prema tim dobitnicima – umetnicima. Ovog puta, kako vidimo, nijedan jedini umetnik, ili, bar, podržavalac umetnosti ili onaj koji je uticao na kulturni razvitak grada, nije dospeo do žirija. A, ko zna, možda, niko i nije predložio nijednog umetnika za ovo priznanje.

Ni to ne bi bilo čudno, jer ovde više kultura i umetnost, izgleda, da ne zanimaju nikoga. A mnogi će se Kraljevčani, čak i oni koji nisu baš odavde, hvaliti svojim veličinama, gromadama umetnosti i kulture. A nije da tih kulturnih poslenika – pisaca, slikara, pevača, muzičara itd – ovde baš nema. Ima ih više nego što ih ima u polovini Srbije. No, oni su, ovog puta, bili „ispod radara“ Komisije i predlagača.

Svaka čast, predlagači i Komisijo! A već znamo da tzv. spontanih predlagača nema. Njih uvek neko instruira.

Dragan Bajović

foto: ilustracija (Pixabay)

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Realista

  Gost - Realista

  Ne, Igore, ne. Nisi u pravu. Šta bi ovaj vele grad (pa i da je velegrad) bez Miloša Milišića i Sretena Jovanovića, na primer?! Jedan vedri, drugi oblači, i obrnuto. Tugo naša, pređi na drugoga!
  • Ime: Realista
 • Gost - Igor Obradovic

  Gost - Igor Obradovic

  Lepše je bez kulture.Tako bar znamo koji diletanti nam vode grad!A onima kojima je stalo do kulture,neka idu u pozorište,kupe neku knjigu,poslušaju dobru muziku ili neka se bar na trenutak potrude da ne razmišljaju o tim istim diletantima koji su na funkcijama u ovom gradu!
  • Ime: Igor Obradovic
  • Gost - Rade

   Gost - Rade

   Milišić i Jovanović će je dobiti uskoro.Čemu histerija?
   • Ime: Rade