Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

piše: Dragan Blagojević

Građanima neće biti lako da se opredele, a kada se budu opredelili, biće im još teže!

 

I pre zvaničnog raspisivanja izbora, u Kraljevu se nekako naslućivalo ko će sa kim, ko bi sa kim, ko se drži na ceni, ko bi hteo a ne sme, ko hoće ali ga drugi neće... Suština je ista, svi očekuju da će građani proceniti šta je prava, a šta peta kolona, ko solira a ko se svingeriše, pa će tako da preskoče cenzus. Ako ne bude kratkog pamćenja, ti isti građani imaće pravo da 24. aprila za lokalni parlament izaberu stvarno najbolje, pa je logično da se posle zvaničnih rezultata iz postizbornih koalicija grupišu baš takvi: najbolji, najstručniji, najkompetentniji i najhrabriji za obavljanje najodgovornijih funkcija.

Ne kažem slučajno, najhrabriji! Jer, bez obzira na sve pobrojane potrebne atribute, za dalje vođenje ovakvog Kraljeva, zaista će biti potrebna hrabrost. Kolika hrobrost, zavisiće od hrabrosti građana birača. Verovatno je da većina građana ne želi one umišljene hrabre, ili ohrabrene iza kojih stoje lukave senke. U novijoj istoriji bilo je i takvih, ali i onakvih... Do sada su najhrabriji bili nekako u manjini, obično su solirali ili proglašavani petom kolonom.

Za sada je poznato ko su kolonaši, soleri i svingeri, ali nije isključeno da soleri završe u nekoj koloni, a da svingeri privremeno zauzdaju svoju pohotu. Još uvek nije ozvaničena peta kolona, ali biće vremena...

Uz jaču frakciju Naprednjaka su Vulinovi, Rasimovi, neki Veljini, neki Krkobabićevi, i neki Vukovi, ne sa Ontarija, već iz SPO-a! Ostatak Veljinih je srcem uz Kraljevo. Dveri i DSS još uvek nisu napravili lokalnu kolonu, jer malo soliraju, a više svingerišu. Socijalisti su u koloni sa ostatkom Krkobabićevih i većinom Palminih. Demokrate, SDS i LDP trenutno soliraju, ali i svingerišu sa nekoliko solera koji tvrde pazar. Radikali su uvek zvanično bežali od razvrata i bluda, iako bi hteli – malo ko ih hoće. Za sada su kao soleri kandidaturu istakli novoformirano Udruženje starosedelaca, i Lokalni front. Još uvek ističu svoje poštenje i nepristrasnost, ali nije isključeno da će se  isprobati u svingeraju. U suprotnom, ne gine im neka kolona! Kao solo svingeri Jovašević, Kaplarević i Erac imaju sva neophodna iskustva u soliranju, svingeraju, stvaranju i prozovanju petokolonaša. I oni će u neku kolonu. Koju, odlučiće! U petu neće, sigurno!

 

Dakle, građanima neće biti lako da se opredele. A, i kada se budu opredelili, biće im još teže!

foto: ilustracija

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - milomir

    Gost - milomir

    ... gradu Kraljevu i ostalim gradovima u Srbiji bit će bolje jednog lepog januarskog dana kad procvetaju lipe pošto se prethodno donesu zakoni o izbornom sistemu od kojih će jedan da u potpunosti za sva vremena u arhivu pošalje skupštine gradova i opština  a na loklne izbore po većinskom sistemu se pojave kandidati imenom i prezimenom za članove gradskog veća i gradonačelnika tog grada pa i grada Kraljeva uz obaveznost da lokalni izbori budu na pola mandata republičkih izbora ... jednostavno svi građani grada Kraljeva i ostalih gradova i opština imaju pravo da budu članovi Skupštine i da izaberu svoje najbolje i najumnije sugrađane da vode Kraljevo i ostale gradove ... ovako grad Kraljevo  a naročito poptuno besmisleno dobro plaćeno gradsko veće u kojem sede lokalni politički lideri i Skupština grada Kraljeva su samo poligona za sprovođenje obuke za buduće visoke nažalost kadrove u vlasti Srbije a koje ti nesmenjivi i doživotni politički lideri u Srbiji izaberu sa karakteristikama najbednijih slzganera koji bezpogovorno i savesno izvršavaju svaku naredbu i odluku svog velikog vođe ...
    • Ime: milomir