Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

13. maj 2017.

Skrećemo pažnju na detalje zašto se Kraljevčani ljute, a odgovorni  ćute, na rodu koja je svila gnezdo usred Oplanića, upoznajemo sa kočopernim jaretom iz Mrsaća, slikom opisujemo nevreme koje se spremalo na nebu iznad Vojnog naselja - sve na TACNI  Marka Slavkovića

Ko god da prođe pored crkvene porte, kod Muzeja u Kraljevu, obuzme ga neka nelagodnost, zbog prizora dugog mesecima. Ta nelagodnost, kod većine Kraljevčana, prelazi u ljutnju, jer je reč o neodgovornosti odgovornih. Naime, još početkom minule godine, neko je polomio mlado stablo  drveta, koje je trebalo da krasi park i  okolinu ,,kod tenka”. Moglo je, i trebalo je, u proleće iste  godine, da se polomljeno stablo zameni drugim. Zašto nije, verovatno znaju samo odgovorni. Uglavnom, stablo i dalje izgleda tužno, zaraslo u travu, napušteno i zaboravljeno. 

Nažalost, nije to jedina  neodgovornost odgovornih u Kraljevu. Samo stotinak metara dalje, između škola ,,IV kraljevački bataljon” i ,,Svetozar Marković“, već duže od godinu- dve, niko da se seti da na trotoaru, i bukvalno na trotoaru, niveliše poveće ulegnuće, koje sa prvim kapima kiše postaje bara. I to, baš bara, koju je teško zaobići, još teže preskočiti. Pa, barem šljunka ima, a ni beton nije skup!

 

Nedavne vremenske neprilike pogodile su celu Srbiju, pa i Kraljevo. Ovako ili onako, na ovaj ili onaj način. Jedan detalj,  kao dokaz tome, fotoaparatom smo zabeležili u Vojnom naselju. Nebo je bilo crno i strašno preteće. Spremala se nezapamćena oluja, ravna tornadu. Da li su ,, raketaši” bili uspešniji od tornada, ili su se mrki oblaci razišli sami od sebe, ostaje nepoznato. Poznato je da težih posledica pretećeg tornada, na sreću, tada nije bilo.

 

U centru Oplanića, odavno je već gnezdo svila prava pravcata roda. Za sve to vreme, mala deca su razočarana, jer niko od njih nije video rodu kako donosi bebu. Naravno, stariji veruju u priču da je to dobro predskazanje i da će u Oplaniću biti sve više i više novorođenčadi. 

Nedaleko od Oplanića, u Mrsaću, druga priča. Tamo je, u domaćinstvu Milovića, koza na svet donela neobično jare. Kažu, samo što je stalo na noge, odmah je postalo ratoborno i kočoperno. Hoće da se tuče. Međutim, kad se slika malo pažljivije pogleda, veći je utisak  da se jarence, zapravo, igra sa majkom. Svako svoj način  igre  ima, zar ne?

A evo slike kad magarac neće sa gazdom u reku. Ko je, na kraju, popustio nije nam poznato.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments