Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. januar 2019.

Crkvena opština Čukojevac – Vitanovac organizuje plivanje za časni krst na Zapadnoj Moravi, a u Raški SPCO pri hramu Svetog Arhangela Gavrila poziva zainteresovane da se još sutra prijave za Bogojavjensko plivanje - u Ibru

Plivanje, koje neće imati takmičarski karakter, biće organizovano 19. januara, na praznik Bogojavljenja Gospodnjeg, u selu Čukojevcu na Zapadnoj Moravi.

Prema najavi organizatora, nakon Svete Liturgije, ispred Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Čukojevcu, oko 10.00 časova, biće formirana litija koja će se spustiti do reke, gde će učesnici plivati za Časni Krst.

Zainteresovani mogu da se prijave:

- svešteniku Hrama Pokrova Presvete Bogorodice protojereju Željku Filipoviću – telefon broj 061 2527608

- predsedniku Mesne zajednice Vitanovac Milanu Vujičiću – telefon broj 0665871372.

U Raški će na Bogojavljenje 19. januara trka za časni krst biti organizovana na reci Ibar, na Sastavcima.

Za sve učesnike je organizovan neophodan lekarski pregled. Maloletni koji žele da učestvuju treba da se jave ranije u parohijskom domu Svetoarhangelskog hrama, sa jednim od roditelja/staratelja, koji će potpisati saglasnost za učešće u manifestaciji.

Pobedniku pripada titula – Vitez za 2019. godinu. Posle podele zahvalnica ostalim učesnicima biće poslužen vojnički pasulj i vruća rakija za sve prisutne, a donatori, zvanice i učesnici plivanja biće pozvani na svečani ručak.

Zainteresovani mogu još sutra (18. januar) da se prijave Ratku Nastasiću (061 130 89 57), đakonu Marku Eriću (069 71 44 74) ili lično u parohijskom domu pri Hramu svetog Arhangela Gavrila u Raški.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments