Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

27. april 2019.

Najveći deo sredstava biće upotrebljen za nabavku aparata za ultrazvučnu dijagnostiku, ali i za organizovanje radionica na temu „Žene i preduzetništvo“ i edukativne kampanje za promociju zdravih stilova života, podsticanje rađanja...

Opština Raška i ove godine dobila je sredstva za nastavak programa sufinansiranja mera populacione politike. Ugovor o sufinansiranju mera populacione politike u 2019. godini potpisali su predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

Ove godine opština Raška dobila je 4.462.500 dinara za sprovođenje različitih programa i realizaciju mera populacione politike. Ove projekte opština Raška sufinansiraće sa 787.500 dinara.

Najveći deo sredstava biće upotrebljen za nabavku savremenog aparata za ultrazvučnu dijagnostiku raščanskom Domu zdravlja. Kupovina ovog aparata podići će kvalitet usluga u ovoj  ustanovi. Takođe, Ugovorom o sufinansiranju mera populacione politike predviđeno je finansiranje i organizovanje radionica na temu „Žene i preduzetništvo“, kao i edukativnih kampanja vezanih za reproduktivno zdravlje adolescenata, promociju zdravih stilova života, podsticanje rađanja, brigu o trudnicama i ženama u postporođajnom periodu.

Širenje svesti koliko je važno da građana Srbije ima više, podrazumeva i medijsko izveštavanje o edukativnim kampanjama, demografiji, migracijama i borbama protiv njih, Medijsko izveštavanje je takođe obuhvaćeno ovim ugovorom, a obuhvatiće i razgovore sa sagovornicima relevantnim za pomenute teme, priče o borbi protiv bele kuge, rastu standarda, zdravim stilovima života i, pre svega, podizanju nataliteta.

foto: Pixabay

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments