Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. oktobar 2019.

Na vrhu Kopaonika juče je počelo rušenje najpoznatijeg ,,kafića“ oko čije je gradnje, a više oko uklanjanja, proteklih dve godine bilo brojnih napisa u medijima, pa i spora dva ministarstava

Objekat na Pančićevom vrhu građen je nelegalno pre dve godine, pa je nadležna inspekcija 7. avgusta 2018. donela rešenje o rušenju. Predstvnici ministarstva za građevinu, pod čijom su ingerencijom inspektori, odbijali su početak rušenja bez asistencije policije, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova stizala su objašnjenja „da policija ne asistira bez dokaza da se rušenju investior nasilno protivi“. I, tako je to trajalo do jučerašnjeg dana kada je investitorka Snežana Mitković iz Smedereva (tako bar piše u raznoj dokumentaciji) angažovala radnike, koji su najpre izneli inventar i od krova, skidanjem crepa, krenuli sa demontažom objekta. Kako smo nezvanično doznali, u narednih nekoliko dana sve će biti „čisto“ na Pančićevom vrhu.

Istina, pomenuta investitorka nije o uklanjanju objekta obavestila inspekciju, predstavnike Nacionalnog parka Kopaonik i brusku opštinu, što je bila obavezna kao i kada je počela da gradi.

- Bez obzira na to ovde ne sme biti šuta. Za odnošenje ostataka moraju se angažovati komunalna preduzeća iz Raške ili Brusa ili da se objekat tako demontira da, recimo, nema šuta. Ja sam za to nadležan i  na tome ću insistirati – kaže Rajko Nikolić, čuvar zaštićenog područja na Koponiku.

Podsećanja radi, pomenuta investitorka je od bruske opštine dobila dozvolu za gradnju montažnog kafića od 150 kvadrata, a podignuta je armirano-betonska građevina koja se sastoji od prizemlja, sprata i potkrovlja površine oko hiljadu kvadrata.

autor: Miroljub Dugalić

izvor:  "Politika"

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Skidaju krov da bi dogradili još koji sprat !?
    • Ime: Stanar