Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

25. mart 2020.

Nadležni rade na evidentiranju kontakata pacijenata iz Raške koji su zaraženi koronavirusom, a predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić apelovao je na građane da se pridržavaju socijalne izolacije i ostanu u svojim domovima

Dva pacijenta sa teritorije opštine Raška, čiji su uzorci iz kraljevačke bolnice juče poslati na testiranje, pozitivna su na virus KOVID 19. Radi se o muškarcima 1976. i 1980. godište, objavljeno je večeras na FB stranici predsednik opštine Raška Ignjata Rakitića.

Navedeno je još i da su se oba pacijenta, sa simptomima suvog kašlja i povišene temperature javili Ambulanti za akutne infektivne bolesti pri Domu zdravlja Raška. „Nakon dijagnostike, a u dogovoru sa epidemiologom Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, upućeni su na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kraljevo. Pacijenti su iz Raške transportovani odvojeno, sanitetskim vozilima. Nakon testiranja, potvrđeno je da su zaraženi korona virusom. Jedan pacijent je pušten na kućno lečenje uz obaveznu izolaciju, dok je drugi hospitalizovan. Kod oba pacijenta prisutno je zapaljenje pluća, ali je, kako kažu lekari, njihovo stanje zadovoljavajuće.

Nadležni rade na evidentiranju njihovih kontakata“, navedeno je u objavi

Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić apelovao je na građane da se pridržavaju socijalne izolacije, ostanu u svojim domovima i na minimum svedu kretanje.

Ispod ove objave, brojni Raščani uputili su obolelima brojne poruke podrške sa željom za brzo ozdravljenje i opomenama da bi svi trebalo da shvate koliko je važno da zaštitimo jedni druge.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - georges.konikovic@gmail.com

    Gost - georges.konikovic@gmail.com

    U svakom slucaju, treba se pripremiti
    Medicinski materijal, lekari, prostor sa krevetima za zarazene da bi ih sklonili od zdravih . . .
    • Ime: georges.konikovic@gmail.com