Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

17. april 2020.

Petina ukupnog broja pozitivnih na Covid 19 sa teritorije Raške do sada je izlečena, pa je Štab, konstatujući da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća, doneo odluku da se dozvoli rad pijaca od 21. aprila, osim u danima zabrane kretanja

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Raška je promenjena je u odnosu na jučerašnji dan, pošto je Zavod za javno zdravlje Kraljevo potvrdio prisustvo virusa Covid 19 kod još dva pacijenta, saopštio je Opštinski štab za vanredne situacije u ovom mestu.

Pozitivni na novi koronavirus su, navodi se u saopštenju Štaba, ženska osoba rođena 2001. godine i muškarac 1972. godište. Četiri uzorka bila su negativna, a izlečen je još jedan pacijent i on će biti otpušten iz Kovid bolnice u Beogradu.

Od početka epidemije, 25 lice iz opštine Raška bilo je pozitivno na novi koronavirus, a izlečeno je ukupno pet osoba. Dva novoinficirana pacijenta, kao i jedan koji se lečio na infektivnom odeljenju Opšte bolnice “Studenica” u Kraljevu biće smešteni u privremenu Kovid bolnicu u Novom Pazaru, gde će nastaviti lečenje.

Kovid ambulanta Doma zdravlja Raška od ponedeljka 13. aprila vrši testiranje pacijenata kod kojih postoji sumnja na oboljevanje od Kovida 19, a zaključno sa današnjim danom uzeta su 22 nazalna brisa koji su prosleđeni Zavodu za javno zdravlje u Kraljevu. Nakon sprovedene procedure Zavod uzorke dostavlja Veterinarsko-specijalističkom institutu u Kraljevu, gde se obavlja laboratorijska analiza.

Opštinski štab za vanredne situacijeu Raški razmatrao je na današnjoj elektronskoj sednici predlog JKP “Raška” da se dozvoli rad pijaca na teritoriji opštine. Konstatujući da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća, članovi Štaba su doneli odluku da se dozvoli rad pijaca od utorka 21. aprila. Pijace će raditi od 7 do 12 sati, izuzev u danima kada je na snazi potpuna zabrana kretanja, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Ja

  Gost - Ja

  Pametni ljudi.Otvorite i pijacu u Kraljevu
  • Ime: Ja
 • Gost - Vecna

  Gost - Vecna

  Hvala za informacije o Raski.
  • Ime: Vecna