Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. april 2020.

Na podršku od ukupno 20 miliona dinara  namenjenu preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, koji su u uslovima pandemije prekinuli sa radom, mogli bi da računaju građevinci, zanatlije, ugostitelji, frizerski i kozmetički saloni, teretane

Opštinski štab za vanredne situacije u Raški uputio je inicijativu Opštinskom veću da donese mere za pomoć privredi, kako bi se smanjili efekti pada privrednih aktivnosti i rasta nezaposlenosti zbog vanrednog stanja izazvanog epidemijom zarazne bolesti Covid 19.

Opštinskom veću predloženo je da donese paket mera finansijske podrške preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, odnosno svim subjektima koji su u uslovima pandemije prekinuli sa radom.

Opštinski štab ističe važnost implementacije ovih mera kojima će biti podržane najviše pogođene delatnosti među kojima su: ugostitelji, frizerski i kozmetički saloni, teretane i fitnes centri, zanatlije, građevinci. U inicijativi Opštinskog štaba izneto je očekivanje da će Opštinsko veće, u skladu sa zakonima i propisima Republike Srbije, definisati mere finansijske podrške privredi i na taj način stvoriti uslove da se sačuvaju radna mesta, održi kontinuitet poslovanja i likvidnost privrednih subjekata.

Zato je predloženo da Opštinsko veće opredeli 20 miliona dinara iz budžeta opštine Raška za pomoć privrednim subjektima koji su, poštujući Uredbu Vlade Srbije i Opštinskog štaba za vanredne situacije, obustavili rad u sklopu preventivnih mera borbe protiv Covida 19.

Ovom inicijativom se predlaže da preduzeća i preduzetnici koji imaju od jednog do tri radnika dobiju po 50.000 dinara od četiri do 10 radnika 150.000 dinara, a oni koji imaju više od 10 radnika - 300.000 dinara.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - KV

    Gost - KV

    Bravo za Rasku!
    • Ime: KV