Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. maj 2020.

Koronavirus kod trećeg pacijenta registrovan je kod osobe koja je sa bolničkog lečenja otpuštena sa jednim negativnim testom, a nakon 14 dana kućne izolacije ponovo testirana - drugi test pokazao je ponovno prisustvo virusa

Još dve osobe sa teritorije opštine Raška pozitivne su na novi koronavirus, saopštio je danas Opštinski štab za vanredne situacije u Raški. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, novi koronavirus potvrđen je kod osobe muškog pola rođene 1976. godine i kod osobe ženskog pola, koja je 1975. godište. Novi virus potvrđen je i kod muškarca rođenog 1986. koji je sa bolničkog lečenja otpušten sa jednim negativnim testom. Nakon 14 dana kućne izolacije ponovo je testiran, a drugi test pokazao je ponovno prisustvo virusa.

Od početka epidemije, na teritoriji opštine Raška, registrovana je ukupno 51 obolela osoba. Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da i dalje budu oprezni i da se pridržavaju svih preventivnih mera. Iako je vanredno stanje ukinuto, na snazi su vanredne mere, koje podrazumevaju nošenje rukavice i maske u zatvorenom prostoru, javnom prevozu, restoranima i kafićima, kao i držanje fizičke distance od dva metra. „Zabranjena su javna okupljanja, nema nastave u školama, bioskop neće raditi ni u narednom periodu. Opštinski štab savetuje starim sugrađanima da, što je više moguće smanje kontakte i da i dalje koriste usluge Volonterskog centra. Epidemiolozi kažu da će epidemija koronavirusa, koja je u Srbiji proglašena 19. marta biti odjavljena kada više od 28 dana ne bude bilo novih slučajeva oboljevanja“, podseća u svom saopšteju Opštinski štab za vanredne situacije u opštini Raška.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments