Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. maj 2020.

Broj novoobolelih među testiranima u opštini Raška iznosi 10 procenata, što je višestruko više nego što je prosek u Srbiji, pa u Opštinskom štabu apeluju na građane da pokažu visok stepen odgovornosti i da primenjuju preventivne mere

Opštinski štab za vanredne situacije u Raški, saopštio je da su posle testiranja 20 osoba sa teritorije ove opštine, još dve osobe (ženskog pola - 1976. i 1973. godište) obolele od Covida 19, a kod još jednog pacijenta je, nakon bolničkog lečenja i kućne izolacije urađeno drugo testiranje, koje je pokazalo ponovno prisustvo virusa.

Broj novoobolelih među testiranima u opštini Raška iznosi 10 procenata, što je višestruko više nego što je prosek u Srbiji, pa u Opštinskom štabu ocenjuju da statistika i činjenice pokazuju da jedan broj građana ne poštuje mere zaštite i prevencije i upozoravaju na „mogućnost ponovnog uvođenja vanrednog stanja ili stavljanje grada u karantinske uslove“.

Kako bi se izbegao ovakav scenario, Opštinski štab Raška apeluje na građane da se pridržavaju preporuka nadležnih organa. Pojačana higijena, držanje socijalne distance, nošenje zaštitne opreme posebno u zatvorenom prostoru i izbegavanje okupljanja, najvažniji su načini borbe protiv daljeg širenja korona virusa. Članovi Štaba mole građane Raške da pokažu visok stepen odgovornosti, primenjuju preventivne mere i na taj način zaštite sebe, svoje bližnje, kao i sve ljude sa kojima dođu u kontakt.

Od početka epidemije na teritoriji opštine Raška korona virus je potvrđen kod 58 osoba. 20 lica je izlečeno, dok su 22 pacijenta nakon jednog negativnog testa otpuštena iz bolnice i nastavila lečenje u kućnoj izolacije. Trenutno je u infektivnim klinikama i Kovid bolnicama hospitalizovano 16 građana Raške.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments