Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. jun 2020.

Jedan predizborni spot uzburkao je javnost, sve do samog vrha Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije u čijem Opštinskom odboru u Raški tvrde da spot, protumačen kao „nož u leđa“ naprednjacima, sa njima nema nikakve veze

Uspešan napad crvenog napadača protiv plavog odbrambenog igrača, vešt dribling, pa precizan šut u same rašlje i gooool...A, onda poruka, kao savet kladioničarima: „Za prave igrače - siguran dobitak. Iz keca u dvojku“. I, animacijom se stvarno prikazuje zaokruživanje dvojke...

Sve to ne bi bilo ni zapaženo, a ni uzburkalo javnost sve do samog vrha dve partije u koaliciji, da nije ovog predizbornog perioda i da ispod animiranog spota ne stoji potpis Socijalistička partija Srbije – Opštinski odbor Raška. Odmah je, naročito u pojedinim medijima, to protimačeno kao „nož u leđa“ naprednjacima od pomenutih koalicionih partnera. Reagovali su na to i raščanski socijalsti pa su, brže bolje, demantovali autorstvo nad pomenutim spotom, tvrdeći da odbor sa tom propagnadnom kreacijom nema ništa i da je autor njima nepoznat. O svemu su iz SPS –a  obavestili i  predsednika Ivicu Dačića, koji je najavio tužbu protiv N.N. lica.

No, spot nije ni prikazan na bilo kojoj televiziji. Emitovan je samo na FEJSBUK STRANICI BORA KONJkoju prati oko sto pedeset hiljada ljudi i već je zabeleženo skoro dvadesetak hiljada pregleda. Ali, ne može se reći da taj „filmić“ nije, u neku ruku, i uspešan predizborni dribling igrača u crvenom dresu protiv plavog, jer je uglavnom naišao na duhovite komentar,e pa i simpatije među lokalnim socijalistima. Pogotovo što je njima Raška bila tradicionalno uporište, sve do prošlih izbora, od kada nisu u vlasti. U opoziciji su, iako od naprednjačke koalicije na glasačkim mestima nisu baš „potučeni“, jer imaju 14 od ukupno 35 odbornika u ovdašnjoj skuštini. 

Poruka spota bi, dakle, bila da se na vlast, i to sigurno - vraćaju.

I još, taj misteriozni spot, kako čujemo objašnjenje od jednog Raščanina, preveden na lokalni nivo, značio bi da je iskusni igrač crvenih dr Bojan Milovanović, predsednik Opštinskog odbora SPS-a, „predriblao i zabio gol, ali i nož u leđa“ igraču Ignjatu Rakitiću, predsedniku Opštinskog odbora SNS-a i aktuelnom predsedniku opštine. Onda, prevedeno sa političkog terena na rođačke odnose, to bi značili da je tast predriblao zeta, jer Milovanovićeva kći je udata za Rakitića.

- Nije tako, mi smo u dobrim odnosima, eto baš danas, kod mene slavimo prvi rođendan Tolji, mom unuku, a Ignjatovom sinu. Ne znam, stvarno, ko je autor spota, naš odbor sa tim nema veze. Možemo samo da nagađamo da je N.N. licu bila namera ili da unese raskol između nas dvojice, ili je reč o istinski zagriženom socijalisti pa je, na svoju ruku to osmislio u nameri da nam pred izbore pomogne. Uglavnom, o tome danas ne pričamo, već kod mene zajedno slavimao, sečemo rođendansku tortu  – objašnjava nam dr Bojan  Milovanović.

U šali rečeno, još je rano, a ni prema boji pelene, ne može se zakljičiti čiji će igrač Tolja biti, koje boje će dres nositi, kao što je neizvesno i ko će posle 21. juna u Raški ponajviše raditi „za decu“.

A što se tiče za sada nepoznatog autora animiranog spota, taško je verovati da će se do izbora otkriti njegov identitet. Ali, posle izbornih rezultata, može se desiti i da se sam javi ili će u još veću ilegalu, pa se može očekivati i da tužba protiv njega bude povučena ili  istraga nastavljena.

Sve će zavisi od biračke volje Raščana...

autor: M. Dugalić

foto: print screen FB

izvor: „Politika“

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Marko

    Gost - Marko

    Koja rodbinska sapunica. Pa ovo je fenomenalno ipak su svi oni u nekom rodbinskom odnosu!
    • Ime: Marko