Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  3 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

30. jul 2020.

Od pedesetak pacijenata sa teritorije opštine Raška, koji su tokom drugog epidemijskog ciklusa bili hospitalizovani u zdravstvenim centrima u Kraljevu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, otpušteno je i upućeno na dalje kućno lečenje njih 20 

Ukupan broj novozaraženih virusom korona nije se promenio u odnosu na prethodne dane. Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kraljevo dostavljenim sinoć, od 18 obrađenih uzoraka nijedan nije bio pozitivan. Ukupan broj novoobolelih od Covida 19 je 181.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Raška u ponedeljak 27. jula, pregledano je 116 pacijenata i uzorkovana su 24 PCR testa, dok se u utorak 28. jula lekaru obratilo 114 lica i odrađeno je 30 PCR testiranja. Od 13. aprila u laboratoriji Doma zdravlja Raška uzorkovana su 752 PCR testa. Ukupan broj urađenih seroloških ili „brzih“ testova je 801. Od pedesetak pacijenata sa teritorije opštine Raška, koji su tokom drugog epidemijskog ciklusa bili hospitalizovani u zdravstvenim centrima u Kraljevu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, otpušteno je i upućeno na dalje kućno lečenje 20.

Opštinski štab za vanredne situacije u Raški na jučerašnjoj sednici doneo je odluku da se. zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije,produži radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju baštu do 23 sata. U zatvorenom prostoru ugostiteljske usluge mogu se pružati do 21 sat. Opštinski štab upozorava da je obavezna puna primena svih preventivnih mera koje su radi suzbijanja zarazne bolesti Covid 19 doneli Vlada Srbije i lokalna samouprava. Inspekcijske službe Opštinske uprave Raška vršiće kontrolu sprovođenja propisanih mera za smanjenje rizika od širenja Kovida 19, navodi se u saopštenju Opštinskog štaba za vanredne situacije u Raški.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments