Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. avgust 2020.

Ljubiša Radosavljević, mašinovođa dizel motornog voza, koji je jutros oko četiri sata naleteo na odronjenu stenu na delu pruge Brvenik Raška – lakše je povređen

Preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" saopštilo je da je jutros oko četiri sata putnički dizel-motorni voz naleteo oko četiti sata na stenu na koloseku na delu pruge Brvenik – Raška. U ovom događaju lakše je povređen mašinovođa, kojem je lekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja u Raški. Posle pregleda on nije zadržan na bolničkom lečenju.

U vozu koji je saobraćao na relaciji Kraljevo - Raška bio je samo jedan putnik Miroljub Pešović koji nije povređen, a takođe nije povređen ni kondukter Bojan Stiković iz Kraljeva. Iz voza je, kroz prozor vagona, prvi uspeo da izađe putnik Miroljub Pešović. Na toj lokaciji nema signala mobilne telefonije, pa se on peške zaputio do Brvenika odakle su o udesu obavešteni informisani nadležni u preduzeću "Infrastruktura železnice Srbije" , MUP i Hitna pomoć.

U saopštenju se navodi da je železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno u prekidu.

Prednji deo voza je iskliznuo sa koloseka kada je naišao na odron, a prema informacijama sa terena, stena koja se odronila sa obližnjeg brda i pala na kolosek, imala je zapreminu od oko pedeset kubika.

Pomoćni voz „Infrastrukture železnice Srbije“ krenuo je na mesto iskliznuća, kako bi se se što pre raščistila pruga i stvorili uslovi za ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja, kaže se u saopštenju.

Prema rečima Gorana Kuzmanovića, otpravnika vozova u stanici Brvenik voz je išao brzinom od oko 40 kilometara na sat, iako je na tom delu pruge dozvoljena i veća brzina. Kako se odron sa brda iznad pruge dogodio u blagoj krivini, odmah posle izlaska iz tunela, mašinovođa nije uspeo da zaustavi voz kočenjem, pa je prednji deo voza udario u odron i izleteo iz šina.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Sanja

    Gost - Sanja

    Brze pruge, dobri vozovi, obezbedjeni pruzni prelazi... Ne znam da li iko ima gori zeleznicki saobracaj od nas. I to je problem koji se godinama ne resava!
    • Ime: Sanja