Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. avgust 2020.

Četiri godine posle albuma „Zaustavi život“, članovi rok benda „R.U.LJ.A“ osnovanog u Raški 199 . godine, objavili su nedavno pesmu „Ne zaboravi“ i za nju snimili – video spot

Bend „R.U.LJ.A.“ nastao je 1990. godine u Raški. Ideja je potekla od Nebojše Neca Marića koji podseća da ime R.U.LJ.A. (skraćenica od Raščansko Udruženje LJubitelja Alkohola) – zapravo ilustruje da su oni samo ljubitelji alkohola, a ne alkoholičari! Bend je imao mnogo svirki i nastupali su i na mnogobrojnim festivalima širom Srbije. Pored toga što se bavio autorskim radom, bend je radio i obrade drugih izvođača kojima je davao svoj lični pečat.

- Snimili smo album „Zaustavi život“ pre četiri godine, koji je sadržao 10 pesama i puno dobrih vibracija, a pre par dana smo objavili pesmu „Ne zaboravi“ i za istu snimili spot. Pesma je snimljena u studiju „Češnjak“ u Kragujevcu kod Vuje KBO – kaže za portal Krug Nebojša Neco Marić, član benda „R.U.LJ.A.“, čiji su ostali članovi Andrija Vujanac Vujke i Darko Radonjic Doktor.

Marić ističe da bend „R.U.LJ.A.“ svira dobar rokenrol, ali da nikada nisu pratili aktuelne trendove, već su svirali ono što se njima samima dopada.

Poslušajte najnoviju pesmu "Ne zaboravi":

- Naša publika je bukvalno u rasponu od 7 do 77 godina. Nismo svirali svih 30 godina, u par navrata smo pravili pauze, nekada duge i po dve-tri godine. Nastupamo od Makedonije do Slovenije. Najviše svirki smo imali, naravno, u Srbiji, a na mapi naših svirki su mnogi veći i manji gradovi. Nabrojaću samo neke od njih: Beograd, Kraljevo, Kršsevac, Kragujevac, Novi Pazar, Smederevo, Gornji Milanovac, Obrenovac... – nabraja naš sagovornik, srećan zbog objavljivanja singla i video spota posle četvorogodišnje diskografske pauze.

Bend planira da do kraja godine snimi još jedan singl i sa nestrpljenjem ćeka da se epidemiološka situacija u Srbiji poboljša, pa da krenu sa svirkama. Poželimo im sreću!

Tekst pesme „NE ZABORAVI“

Kad postanem prah i istrošim snove,

U pola koraka, zaustavljen padnem,

Tad oboriće mene, ti nastavi dalje,

Jer u tom času, ja moraću da stanem!

 

Oteta duša, prekriće nebo,

Kojim sam želeo jednom da vladam,

Budi jača, jer i ja sam trebao,

Tad biće kasno počeću da padam!

 

Refren:

Ne zaboravi, svaki sat, dan i kraj,

Sve što je bilo moje milo, ni mrak ni sjaj,

Ne zaboravi

 

Zatvori oči i oseti vetar,

U njegovom zvižduku, čućeš moj glas,

Hiljade reči staće u osmeh,

To jedino svetlo sto seća na nas!

 

Oteta duša, prekriće nebo,

Kojim sam želeo jednom da vladam,

Budi jača, jer i ja sam trebao,

Tad biće kasno počeću da padam!

 

Refren:

Ne zaboravi, svaki sat, dan i kraj,

Sve što je bilo moje milo, ni mrak ni sjaj,

Ne zaboravi

 

R.U.LJ.A. Official Page:

Autor naslovne fotografije Dušan Jemuović

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments