Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. avgust 2020.

U opštini Raška treći dan zaredom nema novoregistrovanih slučajeva Covid 19, a u strukturi pregleda u raščanskom Domu zdravlja najveć broj je - kontrolnih

Treći dan zaredom nema novozaraženih koronavirusom na teritoriji opštine Raška, tako da se ukupan broj obolelih od Covid-19 zadržao na 197. Prema poslednjim izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, obrađeno je 39 testova i svi su bili negativni. U kovid ambulanti Doma zdravlja Raška, juče (12. avgusta) pregledano je 95 pacijenata. U strukturi pregleda - najveći broj čine kontrolni pregledi.

Tokom jučerašnjeg dana, 24 osobe su se prvi put javile lekaru sa simptomima sličnim Covid19. Od tog broja - 71 osoba bila je na kontrolnom pregledu. Urađena su 33 PCR testa i 15 seroloških.

Od 13 aprila do 12 avgusta testirana je 2.191 osoba kod koje je postojala sumnja na obolevanje od Covida 19. PCR metodom testirana su su 1.062 stanovnika opštine Raška. Serološka testiranje indikovano je kod 1.129 osoba.

Iz Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu juče je otpušten još jedan pacijent. Ukupan broj osoba koje su završile bolničko lečenje tokom drugog pika epidemije korona virusa je 30. U zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je još 20-ak pacijenata iz Raške.

Opštinski štab za vanredne situacije u Raški u svom saopštenju apeluje na građane da budu odgovorni i da primenjuju preventivne mere u borbi protiv širenja zarazne bolesti Covid 19.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments