Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

21. avgust 2020.

Od 50 hospitalizovanih iz Raške, tokom protekla dva meseca, 32 osobe su završile bolničko lečenje i upućene su na dalje lečenje u kućnim uslovima

U Raški od avgusta sve do juče (20. avgust) nije bilo novoregistrovnih kovid pozitivnih pacijenata. Prema jučerašnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, jedan pacijent registrovan je kao novi Covid 19 pozitivan slučaj, a današnji izveštaj pokazuje da ni danas nema novopotvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom među stanovnicima sa teritorije opštine Raška, jer su svi obrađeni (ukupno 38 uzoraka) bili negativni.

Ukupan broj obolelih od Covida 19 tokom drugog pika epidemije iznosi 198, a od 25. marta, kada su u opštini Raška zabeleženi prvi slučajevi infekcije, prisustvo virusa korona laboratorijski je potvrđeno kod 258 osoba.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Raška juče je obavljen 81 pregled. Sa simptomima infekcije virusom korona lekaru se javilo devet osoba, dok su 72  pacijenta imala zakazan kontrolni pregled. Uređeno je 17 PCR i isto toliko seroloških testova.

Od 13. aprila, zaključno sa 20. avgustom u Domu zdravlja Raška testirano je 2.479 građana opštine Raška. PCR test je urađen kod 1.181 pacijenta, a serološki kod 1.298. Tokom jučerašnjeg dana sa bolničkog lečenja u Beogradu otpušten je jedan pacijent. Prema podacima Doma zdravlja Raška, od 50 hospitalizovanih tokom protekla dva meseca, 32 osobe su završile bolničko lečenje i upućene su na dalje lečenje u kućnim uslovima. Opštinski štab za vanredne situacije u Raški apeluje na građane da budu odgovorni u primeni preventivnih mera, jer će samo na takav način zaštititi i sebe i druge.

           M. M. D.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments