Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

18. novembar 2020.

U prva dva epidemijska talasa, opština Raška imala je oko 250 kovid pozitivnih, a u trećem - već 213 (sa 25 novozaraženih prema najnovijim, današnjim podacima), zbog čega je oštrija kontrola mera - neophodna

Opštinski štab za vanredne situacije u raški saopštio je da je Zavod za javno zdravlje Kraljevo dostavio rezultate za još 57 laboratorijski obrađenih uzoraka sa teritorije opštine Raška. Prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod još 25 osoba, čime je broj obolelih od Covida 19 od početka drugog epidemijskiog talasa porastao na 417. Od početka epidemije zaraženo je 477 osoba.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Raška juče je pregledano 195 pacijenata sa sumnjom na Covid 19. Sa sumnjom na Covid 19, prvi put lekaru se javilo 90 osoba, dok je njih 105 bilo na kontrolnom pregledu. Testirana su 52 pacijenta: kod 35 je primenjena PCR metoda, a u 17 slučajeva obavljeno je serolosko testiranje.

Od 13. aprila da danas u Raški su urađena 2.002 PCR testa i 2.473 serološka. Prema jučerašnjim zvaničnim podacima, na bolničkom lečenju se nalazi 30 građana sa teritorije opštine Raška, od kojih su 24 u novopazarskoj bolnici, a šest u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu.

Opštinski štab za vanredne situacije u Raški apelovao je na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima i da se dosledno pridržavaju preventivnih mera.

Predsednik opštine raška Ignjat  Rakitić uputio je upozorenje ugostiteljima i svima koji se bave organizovanjem proslava ili obeležavanjem slava i drugih manifestacija da će nadležne inspekcije od danas krenuti u mnogo rigoroznije sprovođenje mera i zatvaranje tih objekata ukoliko se mere ne budu poštovale:

- Čak smo doneli jedan zaključak da ćemo porazgovarati sa našim sveštenstvom i zamoliti da slavske kolače građani ne donose u crkvu, već da seku kod svojih kuća. U „trećem piku“ koji je na snazi, očekuje se da će u sledeće dve nedelje tek da se pokaže koliko je situacija loša! Ako ovako nastavimo, mi ćemo premašiti broj od više od 500 ljudi zaraženih u trećem piku što će za Rašku biti zaista katastrofalno! – opomenuo je Rakitić.

Opština Raška u prva dva talasa imala je oko 250 kovid pozitivnih, a u trećem 213 (sa 25 novozaraženih prema najnovijim podacima). Iz opštine Raška uputili su apel Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu u bolnici u Novom Pazaru, kako bi našli rešenje za eventualne zajedničke kapaciteta, jer Raška - nema gde da smesti bolesnike.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments