Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. avgust 2017.

U Galeriji Kulturnog centra u Ribnici u sredu, 16. avgusta, biće otvorena izložba „Presek“ umetnice Sanje Latinović koja, iako je po vokaciji vajar, svoj rad uglavnom fokusira na performansu, videu i foto dokumentaciji

Na izložbi će biti predstavljena tri ključna rada u njenom dosadašnjem stvaralaštvu. U pitanju su video zapisi performansa, od kojih je prvi pod nazivom “Aquarium”, 2008. izveden u Portu (Portugal), predstavljao prekretnicu u njenoj umetničkoj praksi. Drugi rad, Movements: White,  realizovala je u saradnji sa kolegom Rankom Đankovićem. Poslednji, ali ne i manje bitan u razvojnom putu ove umetnice, je video zapis performansa Do Not Cross. Performans je izveden na završnoj izložbi njenih master studija u Bernu (Švajcarska) 2016. godine. Tim radom ona preispituje granice psihički podnošljivog kao i da li se te granice aktom anuliraju. Drugim rečima, postoji li tačka u kojoj granicu više ne možemo pretvoriti u prag?

Sanja Latinović (1983) završila je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, Odsek vajarstvo. Master studije završila je 2016. godine u Švajcarskoj. Iako po vokaciji vajar, Sanja Latinović  svoj rad uglavnom fokusira na performansu, videu i foto dokumentaciji.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Mostly Cloud (day), 3 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:43 am   |   Sunset: 4:4 pm
94%     0.0 m/s     33.187 bar
Forecast
PET Low: 1 °C High: 12 °C
SUB Low: 0 °C High: 11 °C
NED Low: 4 °C High: 12 °C
PON Low: 2 °C High: 5 °C
UTO Low: -5 °C High: 4 °C
SRE Low: -5 °C High: 6 °C
ČET Low: 3 °C High: 9 °C
PET Low: 3 °C High: 10 °C
SUB Low: 1 °C High: 5 °C
NED Low: 0 °C High: 5 °C