Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. avgust 2017.

Za današnje generacije bio bi «srpski Herkules», u svoje vreme bio je najveći srpski megdandžija s kraja 18. veka, a stanovnici Obrve odužiće mu se manifestacijom « Kursulini dani » od 25. do 28. avgusta

Manifestacija «Kursulini dani» biće otvorena 25. avgusta u Domu kulture u Obrvi u 19 časova izložbom «O Kursuli, Obrvi i Obrvcima», a u 20 časova na školskim terenima u Obrvi počinje turnir umalom fudbalu.

U subotu, 26. avgusta, u 19 čaova na stadionu FK Obrva, biće priređen kulturno-umetnički program, čiji je domaćin pevač Raša Plaović. Iste večeri u 21.00 počinje finale turnira u malom fudbalu.

Nedelja, 27. avgust dan je rezervisan za hajdučki višeboj, koji na stadionu u Obrvi počinje u 10 časova (sadrži se od dvokilmetarskog krosa, skoka u dalj, nošenja vode obrmačom preko grede, vučenja konopca, bacanja kamena s rame i drugih tradicionalnih disciplina). U 14.00 biće proglašeni dobitnici hajdučkog višeboja.

Poslednji dan manifestacije «Kursulini dani» biće održan na grobu Jovana Petrovića Kursule u Cvetkama, gde će biti održan parastos i položeni venci na grob Jovana Petrovića Kursule,        koji se upokojio pre svog 45. rođendana, a opet je za života, uspeo da ostavi mnogo dobrih dela po kojima su ga pamtili oni kojima su učinjena.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 1 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:28 am   |   Sunset: 5:15 pm
83%     8.0 m/s     32.848 bar
Forecast
UTO Low: 0 °C High: 4 °C
SRE Low: 0 °C High: 5 °C
ČET Low: 2 °C High: 7 °C
PET Low: 2 °C High: 7 °C
SUB Low: -1 °C High: 4 °C
NED Low: -3 °C High: -2 °C
PON Low: -8 °C High: -3 °C
UTO Low: -5 °C High: 5 °C
SRE Low: -6 °C High: 0 °C
PET Low: -4 °C High: 5 °C