Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. septembar 2017.

Uz najavu treće Smotre narodnog stvaralaštva u subotu 30. septebra u Kraljevu, organizatori iz KC „Ribnica“ pohvalili su se i da je pevačka grupa „Ribnica“ izabrana da predstavlja Raški okrug na Saboru stvaralaštva Srbije 1. oktobra u Gornjem Milanovcu

Treća po redu Smotra narodnog stvaralaštva, u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ Kraljevo,  održaće se u subotu, 30. septembra od 15 časova u Domu Vojske Srbije.

U programu učestvuju dečji folklorni ansambli iz Kraljeva i okoline i pevačke grupe iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

U okviru Smotre biće organizovana i radionica na kojoj će biti predstavljen asurdžijski zanat. Radionicu će voditi Pavle Nećakov iz Zrenjanina, čija se porodica godinama bavi ovim zanatom. Pored teorijskog dela, radionica podrazumeva i praktičnu obuku gde će svaki njen učesnik dobiti priliku da nauči da  sebi napravi određeni predmet.

Pevačka grupa „Ribnica“, koja će biti domaćin učesnicima na trećoj Smotri, godinama unazad nastupa na značajnim manifestacijama i osvaja brojne nagrade. Dame iz Pevačke grupe „Ribnica“ odabrane su od strane stručnog odbora i selektorske komisije Saveza amatera Srbije da predstavljaju Raški okrug na završnoj svečanosti 45. Sabora narodnog stvaralaštva Srbije. Manifestacija će se održati 1. oktobra u Gornjem Milanovcu.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:0 am   |   Sunset: 5:43 pm
86%     2.7 m/s     33.220 bar
Forecast
NED Low: 8 °C High: 13 °C
PON Low: 5 °C High: 13 °C
UTO Low: 6 °C High: 14 °C
SRE Low: 2 °C High: 15 °C
ČET Low: 3 °C High: 10 °C
PET Low: 3 °C High: 15 °C
SUB Low: 5 °C High: 18 °C
NED Low: 5 °C High: 17 °C
PON Low: 5 °C High: 16 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C