Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. januar 2018.

Krajnji rok za registraciju stambenih zajednica (bivših stambenih zgrada) istekao pre mesec i po dana, komunalna policija će od 1. februara nalagati da se to uradi, u suprotnom – podneće i prijave za uvođenje prinudne uprave, a tu su i kazne

Gradska uprava grada Kraljeva obaveštava građane grada Kraljeva da je stupanjem na snagu Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada („Službeni glasnik RS“, broj 104/16) predviđena obaveza registracije stambenih zajednica (bivše stambene zgrade) kao pravnih lica. Kako se do 12.decembra 2017. godine, što je bio krajnji rok za registraciju stambenih zajednica, nisu sve registrovale, POTREBNO JE da se neregistrovane stambene zajednice registruju.

Registracija stambenih zajednica sprovodi se u Gradskoj upravi grada Kraljeva, u Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva (kancelarija broj 5).

Zahtev za registraciju stambene zajednice može se preuzeti u kancelariji broj  5 Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti Gradske uprave grada Kraljeva ili sa zvanične internet prezentacije grada Kraljeva (zvanični sajt grada Kraljeva).

U skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, komunalna inspekcija Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Kraljeva, počev od 1.februara 2018. godine će vršiti nadzor nad primenom odredbama Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada („Službeni glasnik RS“, broj 104/16) i u skladu sa istim nalagati rešenjem vlasnicima posebnih delova zgrada da formiraju stambene zajednice i organe upravljanja. Ukoliko vlasnici posebnih delova zgrade ne postupe po rešenju, komunalna inspekcija će podneti prijavu za sprovođenje postupka uvođenja prinudne uprave.

Za neregistrovane stambene zajednice, Zakonom je predviđena novčana kazna od 50.000 dinara do dva miliona dinara kao i  za fizičko lice (kao vlasnika posebnog dela zgrade), koje se kreću od pet hiljada do 150.000 dinara, navodi se, između ostalog, u obaveštenju Gradske uprave u Kraljevu.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments