Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

24. januar 2018.

Jeste li za: u kraljevačkom „Kvartu“ sutra će, kao deo inicijative udruženja „Slovensko društvo“, biti predstavljen projekat izgradnje spomenika Svetom Savi na Trgu koji u Kraljevu nosi njegovo ime

 Prezentacija projekta vezanog za ideju izgradnje spomenika svetitelju Savi na Trgu Svetog Save u Kraljevu biće održana u ćetvrtak 25. januara u Media centru bioskopa Kvart u 10.30.

Autor projekta je akademski vajar Ivan Marković, a projekat predstavlja deo inicijative udruženja „Slovensko društvo“ za obeležavanje 800-godišnjice osnivanja prve srpske arhiepiskopije i proglašavanja obnovljene srpske kraljevine, koje nam predstoje od 2019. do 2021. godine.

Prezentaciji će, kako su najavili inicijatori izgradnje spomenika, osim njih, prisustvovati i predstavnici ovdašnje stručne i kulturne javnosti.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Radmila Risimovic

  Gost - Radmila Risimovic

  Naravno da sam ZA , samo da ne ostane kao inicijativa 
  • Ime: Radmila Risimovic
 • Gost - Milan

  Gost - Milan

  Nadam se da ce oni sve finansirati a ne samo predlagati. Svako moze nešto predložiti ,prvo krst na Stolovima vredan 100.000 eura pa sad spomenik. Ajde prvo da eshumiramo mrtve koji szu stradali od zločinačke komunističke ruke a posmtrni ostatci se nalaze širom grada Kraljeva. Izgleda da gradnjom krstova neko traži oprost al ne ide. Doći će i red na njih.
  • Ime: Milan