Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. mart 2018.

Ako vas plaši činjenica da od raka debelog creva svake godine u Srbiji oboli oko 4.500, a umre više od 3.000 ljudi, evo zbog čega bi u subotu, 10. marta – trebalo da budete na Trgu sroskih ratnika u Kraljevu

Mart je mesec posvećen borbi protiv kancera. Tim povodom, u subotu 10. marta na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, od 11.00 do 15.00, ispred hotela „Turist“ biće postavljena maketa debelog creva. Organizator ovog događaja je Nacionalno invalidsko udruženje ILCO Srbije, koje poziva sve zainteresovane građane da se na licu mesta upoznaju sa opasnostima koje ova bolest nosi, alipre svega sa mogućnostima da preventivnim pregledima bude rano otkrivena.

Nacionalno invalidsko udruženje ILCO Srbije je udruženje  osoba koje imaju izvedenu stomu - u narodu poznatu kao kesa na stomaku. Organizatori obilaze gradove Valjevo, Leskovac, Niš, Novi Pazar, Novi Sad, a u Kraljevu će ovakav događaj, u okviru kojeg će građanima biti deljeni FOB testovi (pregled stolice na okultno krvarenje) brošure i pamfleti, biti organizovan prvi put.

Maketa debelog creva sadrži polipe, koji se pretvaraju u kancer, a cilj je da ulaskom u maketu debelog creva, kod građana probudi svest da odlaze na preventivni  pregled,SKRINING.

Rak debelog creva je drugi najčešći zloćudni tumor u obolevanju i umiranju. Svake godine od ovog raka u Srbiji oboli približno 4500, a umre više od 3000 ljudi. Danas u Srbiji ima oko 6.500 osoba sa stomom (kesom na stomaku (a u Kraljevu i okolini oko 300 osoba).

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanoje

    Gost - Stanoje

    Bože sačuvaj!
    • Ime: Stanoje