Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. mart 2018.

Šta je do sada ostvareno u pristupnim pregovorima i koji su dalji koraci potrebni za zatvaranje poglavlja – samo su neke od tema debate koju Evropski pokret u Srbiji i beogradski Fakultet političkih nauka organizuju u Kraljevu 15. marta

U četvrtak, 15. marta od 13.00 do 15.00, u sali kraljevačke Narodne biblioteke ''Stefan Prvovenčani'', Evropski pokret u Srbiji i Fakultet političkih nauka u saradnji sa Evropskim pokretom Kraljevo organizuju debatu „Srbija i EU: Politički i ekonomski odnosi“.

Članstvo u Evropskoj uniji prioritet je Srbije od 2000. godine, a osamnaest godina kasnije postoji indikativni datum – 2025. godina - kada to može biti ostvareno. Ukoliko Srbija želi da iskoristi otvorene prilike koje nudi nova Strategija za proširenje EU i predsedavanje Bugarske Savetu EU, moraće ozbiljno i efikasno da dela.

Šta je do sada ostvareno u pristupnim pregovorima i koji su dalji koraci potrebni za zatvaranje poglavlja? Da li je EU spoljnopolitičko ili unutrašnje pitanje Srbije? Šta nam govore ekonomski pokazatelji o odnosima sa EU i kakve su perspektive, pitanja su o kojima će na debati govoriti:

Suzana Grubješić, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji,

prof. dr Maja Kovačević, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu,

dr Vladimir Međak, predsednik Istraživačkog foruma Evropskog pokreta u Srbiji.

Debata u Kraljevu deo je serije događaja koje Evropski pokret u Srbiji i Fakultet političkih nauka organizuju u ukupno 17 gradova Srbije, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji – Sremska Mitrovica i Evropskim pokretom u Srbiji – Kraljevo. Debate se održavaju u okviru projekta „Evropa za mene“ koji podržava Delegacija Evropske unije, sa idejom da se u javnosti pokrenu razgovori na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruže proverene i korisne informacije.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments