Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

20. april 2018.

Povodom Svetskog dana zemlje, ideju da se u isto vreme, na 101 lokaciji očiste priobalja vodotokova, aktivnim učešćem podržaće svih 17 opština i gradova sliva Zapadne Morave

U nedelju, 22. aprila, na teritoriji 17 gradova i opština sliva Zapadne Morave, a povodom Svetskog dana planete Zemlje, biće organizovana volonterska ekološka akcija.

Ovo je druga akcija ovakvog tipa, a prva je organizovana prošle godine povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od prirodnih katastrofa (koji se obeležava 13. oktobra), pod nazivom „100 kao 1“.)

Akciju su podržali: JVP „Srbijavode“ (obezbedili majice i kačkete za učesnike), Stalna konferencija gradova i opština, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, UNDP i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, uz logističku podršku internet platforme volonter.rs.

Ideju da se, u isto vreme, na 101 lokaciji na teritoriji sliva Zapadne Morave (17 gradova i opština) očiste priobalja vodotokova aktivnim učešćem podržaće sve opštine i gradovi sliva Zapadne Morave.

Nosioci pojedinačnih akcija su poverenici civilne zaštite.

Grad Kraljevo će se takođe uključiti u akciju - biće organizovana širom teritorije našeg grada (leva obala reke Ibar, reka Ribnica, kod vrtića „Zvezdani gaj“, Žičko i Konarevsko polje, u Vitkovcu, obe obale reke Gruže...). Spisak lokacija možete naći na platformi volonter.rs.

Poziv važi za sve građane, a novinari  će u nedelju, 22. aprila u 12.00 časova, na šetalištu pored Ibra, ispod restorana „Ženeva“, obići radove i porazgovarati sa organizatorima i učesnicima akcije „101 kao 1“.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments