Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

10. maj 2018.

Sutra (petak, 11. maj) počeće priključenje vodosnabdevanja naselja Mataruška Banja na gradski vodovod, a iz JKP Vodovod meštanima je upućena molba za strpljenje i da vodu koriste kao tehničku, dok ne stignu rezultati njenog kvaliteta

Na sednici Gradskog veća održanoj 27. aprila naloženo je JKP Vodovodu Kraljevo da odmah sprovede mere na nabavci i ugradnji opreme, kao i materijala potrebnog za razdvajanje dela mreže i bunara Mataruške banje  sa postojeće razvodne mreže i da izvrši priključenje na postojeći sistem javnog vodovoda kojim upravlja JKP Vodovod Kraljevo.

JKP Vodovod Kraljevo će sutra (petak, 11. maj) izvršiti priključenje vodosnabdevanja naselja Mataruška Banja na gradski vodovod, isključenje postojećeg bunara iz sistema vodosnabdevanja naselja, ispiranje vodovodne mreže, proveru funkcionisanja razvodne mreže, ventila, hidranata i sl. Nakon toga Zavod za javno zdravlje Kraljevo obaviće kontrolu kvaliteta vode za piće, a istovremeno će, u saradnji sa MZ Mataruška banja biti očitavani postojeći merni uređaji, potrošači uvođeni u evidenciju i sa njima potpisivani korisnički ugovori.

Iz JKP Vodovod Kraljevo mole meštane za strpljenje i da vodu koriste isključivo za sanitarno higijenske potrebe, sve dok ne stignu rezultati analize vode.   

Cisterna sa vodom za piće biće obezbeđena i locirana na više lokacija prema sledećem rasporedu određenom od strane MZ Mataruška banja:

- od 8:00-10:00 časova, kod OŠ „Đura Jakšić“ u Matarugama;

- od 10:00-12:00 časova kod pijace;

- od 12:00-14:00 časova parking autobuske stanice;

sve dok se ne dobiju rezultati analize vode  o ispravnosti vode za piće, kada će JKP Vodovod Kraljevo i zvanično objaviti preko sredstava javnog informisanja da je voda iz vodovodne mreže higijenski ispravna i zdrava za piće.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - mirjana

  Gost - mirjana

  Kad se voda prikljucuje na stare vodovodne cevi zasto mi da uplacujemo za digital e vodomere.....to mozemo samo kada zamenite mrezu her CE u suprotnom potrosnja stvarati velike racune a onda nesporazumi I kamate.
  • Ime: mirjana
 • Gost - александар

  Gost - александар

  јел се плаћа прикључак?која је цена за кубик воде?пре искључења је била 60 динара.
  • Ime: александар