Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

23. maj 2018.

Obeležavanju gradske slave prethodiće praznična večernja služba, potom će kroz grad proći litija, a na sam dan slave – u Crkvi Svete Trojice biće služena sveta arhijerejska liturgija; evo satnice svih događaja

U Nedelju 27. maja 2018., Crkvena opština pri Hramu Svete Trojice Kraljevo i grad Kraljevo proslavljaju slavu Silazak Svetog Duha na Apostole, Svetu Trojicu.

U subotu, 26. maja, u 17.00 časova, u Hramu Svete Trojice će biti služeno praznično večernje, a zatim će kroz grad proći Litija.

Svečana Litija, u kojoj će biti sveštenstvo, predstavnici lokalne samouprave grada Kraljeva, Vojske, Policije, Žandarmerije i građani, najpre će, iz Hrama Svete Trojice, krenuti u dvorište Duhovnog centra „Vladika Nikolaj Velimirović“, gde će biti osveštan zapis (koji je, prema verovanju, zaštitnik grada), zatim do Trga srpskih ratnika i Spomenika srpskim ratnicima palim za slobodu otadžbine 1912-1918, pa do Spomenika poginulima u ratovima od 1991. do 1999. godine (ispred zgrade Gradske uprave) i Ulicom cara Dušana će se vratiti u portu Crkve Svete Trojice.

Sveta Arhijerejska Liturgija u Crkvi Svete Trojice biće služena u nedelju, 27. maja 2018. godine, sa početkom u 09.00 časova.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments