Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. jun 2018.

Letnji festival dobrog rapoloženja „Kajmak bal 2018“, koji osmi put organizuje podružnica u Beogradu Zavičajnog društva „Kraljevo“, biće održana u subotu 16. juna na dve lokacije u prestonici Srbije

“Kajmak bal” Kraljevčana u Beogradu biće održan u Beogradu na dve lokacije: pre podne od 11 časova u Topčiderskom parku, a posle podne od 19 časova u Skadarliji (ispred kuće Đure Jakšića“).

Prepodnevni deo “Kajmak bala“  biće jedinstvena smotra dobre pesme, lepog druženja i uživanja u  gastonomskim  čarima  nadaleko čuvenog kraljevačkog kajmaka, uz dečije igre zavičajnog podmlatka.

Da sve protekne u duhu drugarstva, prijateljstva i zvuka rodnog kraja potrudiće se deca iz KUD "Moravac" iz Adrana, KUD Ratina, OŠ "Vuk Karadžić" iz Ribnice, OŠ "Živan Maričić" iz Žiče, deca iz etno odseka  Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Kraljevo, a njima će se pridružiti i njihovi vršnjaci iz beogradske OŠ “Branko Ćopić“.

„Kajmak bal“, letnji festival dobrog raspoloženja i zvuka Ibra i Morave usred Beograda, ne bi bio to što jeste bez učešća  velikih umetnika koji su  ime Kraljeva proslavil širom planete, Novice Negovanovića i Raše Pavlovića, koji su uvek sa „decom Ibra i Morave skućenom kraj Dunava i Save“.

Popodnevni deo „Kajmak bala“ počeće u  19. časova u srcu Beograda u boemskoj Skadarliji. Biće to prilika da se nastavi druženje započeto u Topčideru, ali i prilika da se Beogradu i gostima Skadarlije predstave neke od znamenitih kraljevačkih manifestacija: „Veseli spust“, „JazzIbar“, „Srebrni kazan“, Pasuljijada“, „Maglič fest“, „Narcisima  u pohode“, „Dani Jelene Anžujske“....

Organizatori pozivaju sve Kraljevčane, ma gde da su, da im se pridruže u subotu 16. juna u Beogradu koji će, kažu, bar tog dana, biti centar Kraljeva!

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments