Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. jun 2018.

Na izložbi Olivere Parlić Karajanković, pored uramljenih, neuramljenih i razramljenih crteža, biće i jedan objekat - skulptura (Nebo je nedeljivo), tj. vrsta pripreme za novi rad, koja se svojim značenjem ukrstila sa pričom o uramljivanju

U Galeriji Kulturnog centra u Ribnici u četvrtak, 21. juna u 20 časova, biće otvorena izložba crteža pod nazivom „O uramljivanju“ umetnice Olivere Parlić – Karajanković.

Pored uramljenih, neuramljenih i razramljenih crteža na izložbi će biti i jedan objekat - skulptura (Nebo je nedeljivo), tj. neka vrsta pripreme za jedan novi rad, a koja se na čudan način svojim značenjem ukrstila sa pričom o uramljivanju.

Olivera Parlić - Karajanković je završila studije vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Slavoljuba Radojčića, a magistrirala u klasi profesora Mrđana Bajića. Od 2005. godine radi kao asistent na Vajarskom odseku FLU u Beogradu, a od 2010. u zvanju docenta.

Izlagala je u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je u brojnim projektima i umetničkim rezidencijalnim programima. Radovi joj se nalaze u privatnim i javnim kolekcijama, a skulpture Trešnjice i Trophy Dear su deo kolekcije Muzeja grada Beograda.

Izložba će biti otvorena do 10. jula 2018. godine.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments