Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. mart 2019.

Sav prihod sa događaja u organizaciji Saveta za rodnu ravnopravnost grada Kraljeva namenjen je narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, a karte zainteresovani mogu da kupe u knjižari „Prozor“

Povodom obeležavanja međunarodnog praznika Dana žena, u Kraljevu će 8. marta, biti priređeno muzičko-poetsko veče „Pesma i pesme“..

 - Savet za rodnu ravnopravnost je posvetio svojim Kraljevčankama dve interesantne večeri na kojima će sepredstaviti uspešne Kraljevčanke, ali i Kraljevčani. U okviru muzičko-poetske večeri „Pesma i pesme”, prof. dr Boško Milovanović će govoriti stihove i pevati, uz klavirsku pratnju dr Petra Ilića i uz zvuke gitare u izvođenju Nebojše Kešelja - najavila je predsednica ovog Saveta, Lidija Pavlović na konferenciji za novinare.

Koncert pod nazivom „Sedam hlebova” je humanitarnog karaktera, a ulaznice se mogu kupiti u knjižari „Prozor“, po simboličnoj ceni od 350 dinara. Prihod je namenjen Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji.

Prof. dr Boško Milovanović je istakao da je trio, koji čine još dr Petar Ilić i gitarista Nebojša Kešelj, uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Saveta za rodnu ravnopravnost, želeo da pruži doprinos za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji i pokaže da razmišlja o onima koji su u enklavi:

- Pevamo i govorimo poeziju za one koji su hrabri, odvažni, dostojanstveni, istrajni, za one koji su u enklavama na Kosovu i Metohiji.

Milovanovićr je dodao da je veliki broj ljudi kupovao karte samo da bi pomogao i da je već 90 odsto karata prodato, a zatim još jednom pozvao Kraljevčane na koncert.

Vesna Milojević je, u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenila da je značajno pokazati tim ljudima da postoji konstantna briga i pažnja svih nas koja je okrenuta prema njima“:

- Važno je što je ovo ženska inicijativa, kojom se pokazuje ženska solidarnost, a najvažnije je da će čitava suma koja bude prikupljena biti iskorišćena za narodne kuhinje koje se nalaze na teritoriji Eparhije raško-prizrenske.

Muzičko-poetske veče „Pesma i pesme”, u organizaciji Saveta za rodnu ravnopravnost biće održano u petak, 8. marta u 19.00 časova, u Svečanoj sali Gradske uprave.

izvor: zvaničan sajt grada Kraljeva

foto: Zoran Ljubojević

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments