Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

28. mart 2019.

Simboličnim isključivanjem svetla na sat vremena pojedinci, gradovi i kompanije šalju poruku da je moguće promeniti navike za našu i dobrobit planete, uz upozorenje da godišnje osam miliona tona plastike završi u morima i okeanima

Svetska organizacija za prirodu organizuje akciju „Sat za našu planetu“ u subotu, 30. marta u 20:30. Srbija će jedanaesti put biti deo globalne ekološke akcije koja se obeležava u više od 180 zemalja i oko 7000 gradova.

Simboličnim isključivanjem svetla na sat vremena pojedinci, organizacije, institutcije, gradovi i kompanije šalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svakodnevne navike za dobrobit planete Zemlje i svih nas koji na njoj živimo.

Ove godine, „Svetski fond za zaštitu divljih životinja“ upozorava i na problem prekomernog korišćenja plastike i njenog neadekvatnog odlaganja, zbog čega svake godine osam miliona tona plastike završi u morima i okeanima.

Grad Kraljevo će se uključiti u akciju „Sat za našu planetu“  isključivanjem javne rasvete od 20:30 do 21:30 u subotu, 30. marta. U navedeno vreme javna rasveta će biti isključena na centralnom gradskom trgu – Trgu srpskih ratnika i Trgu Svetog Save.

Jedan sat koji provodimo u mraku podsetnik je da moramo da osiguramo održivu budućnost naše planete.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments