Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. maj 2019.

Povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, 9. maja, u Kraljevu će drugi put biti održana manifestacija Besmrtni puk, evo kako da se priključite ako želite da odate poštu hrabrima koji su poginuli braneći otadžbinu

Besmrtni puk je manifestacija koja podrazumeva šetnju ulicama grada u čast hrabrima i odvažnima koji su izvojevali pobedu i omogućili slobodu. Cilj šetnje je odavanje pomena sećanje na sudbine vojnika koji su učestvovali u zaštiti i odbrani otadžbine, tokom Prvog i Drugog svetskog rata i NATO agresije na Jugoslaviju 1999. godine.

Nakon polaganja venaca na Spomenik otpora i pobede u 11.00 časova, u parku kod Železničke stanice, biće formirana kolona Besmrtnog puka. Odatle će krenuti šetnja po predviđenom programu - od parka kod Železničke stanice - Hajduk Veljkovom ulicom (od raskrsnice sa ul. Dimitrija Tucovića), ulicama - IV kraljevački bataljon na keju, Milana Toplice, pored Spomenika srpskim ratnicima palim za slobodu otadžbine od 1912. do 1918. godine na centralnom gradskom trgu, do zgrade Gradske uprave, gde će biti otvorena izložba „Srbija-Rusija Jugoslavija-SSSR“ u organizaciji Istorijskog arhiva Kraljevo. Nakon otvaranja izložbe sledi projekcija filma „Bitka za Sevastopolj“.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments