Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

7. maj 2019.

Zbog niskih temperatura za ovo doba godine, u pojedinim gradovima Srbije produžena je grejna sezona, a od juče tako je i u Kraljevu: toplo je i u stanovima onih koji imaju daljinsko grejanje

U javno energetskom preduzeću „Toplana“ iz Kraljeva doneli su odluku da zbog niskih temperatura koje su ispod proseka za ovo doba godine - produže grejnu sezonu.

Direktor ovog preduzeća Dragan Arsenijević kaže da je ovo prvi put u istoriji tog preduzeća da sistem pokreću u maju.

- Odlučili smo da ovih nekoliko dana grejemo stanove sugrađana, bez obzira što je grejna sezona završena – kaže Arsenijević, dodajući da je zbog produžetka grejne sezone, privremeno odložen remonte postrojenja.

U planovima kraljevačke „Toplane“ za ovu godinu nalazei se prebacivanje sa mazuta na gas kotlarnice u naselju Higijenski zavod, a naredne godine taj isti posao trebalo bi da bude urađen u kotlarnica u ulici Zelena Gora.

Pre dva meseca ovaj vid grejanja u Kraljevu poskupeo je za 15 procenata, pa domaćinstva koja greje kraljevačka „Toplana“ umesto dotadašnjih 80 dinara, plaćaju 92 dinara po metru grejne površine (bez PDV-a, a sa PDV-om 105,8 dinara) svih 12 meseci. Grejanje poslovnog prostora vlasnici i zakupci plaćaju šest meseci 230 dinara (umesto dotadašnjih 200, bez PDV-a) po metru grejne površine.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments