Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. jul 2019.

Odlukom o postavljanju manjih montažnih objekata na javnim površinama u Kraljevu bilo je predviđeno da letnje bašte mogu da budu postavljene od 1. aprila do 1. novembra, ali će izmenama te odluke ovaj period sada biti proširen

Vlasnici ugostiteljskih radnji upućivali su godinama unazad žalbe lokalnoj samoupravi zbog toga što tokom sunčanih prolećnih ili jesenjih dana, kada je temperatura vazduha viša od prosečne, nisu mogli da koriste letnje bašte. Jer, dosadašnja Odluka o postavljanju manjih montažnih objekata na javnim površinama u Kraljevu predviđala je da letnje bašte mogu da budu postavljene od 1. aprila do 1. novembra

- Upravo iz tog razloga, a na predlog ugostiteljskih radnika, doneta je izmena ove odluke, koja predviđa da manji montažni objekti mogu da budu postavljeni na javnim površinama već od 1. februara, zaključno sa poslednjim danom novembra – obrazložio je nakon današnje sednice Gradskog veća gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Drugi zahtev, prema njegovm rečima, odnosio se na mogućnost da manji montažni objekti budu postavljeni na javnim površinama u toku čitave godine, ali je ovakav predlog odbijen, zato što Plan detaljne regulacije centra grada ne predviđa ovu mogućnost.

- Tokom lepih dana u februaru, marta, ili novembru, ugostitelji su postavljali bašte na javnoj površini. Gradskee komunalne službe kažnjavale su ih zbog toga. Činjenica je da smo na taj način punili gradski budžet, ali naš cilj nije da punimo budžet isključivo od taksi, već da privrednicima dozvolimo sve ono što im omogućava zakon. Ako zakon daje takvu mogućnost, i mi možemo da promenimo odluku i da po osnovu legalnih prihoda, punimo budžet grada, a ne da zarađujemo na osnovu toga što ćemo kažnjavati građane ili ugostiteljske objekte - obrazložio je Terzić.

Članovi Gradskog veća usvojili su danas i izmene i dopune Programa za postavljanje plažnih barova, koji predstavlja samo usklađivanje sa odlukom koja više ne predviđa mogućnost zakupa već naknadu:

Radi se, naime o promeni vrsta izvora prihoda, koja je predviđena novim zakonskim propisima, a posle izmena odluke menjaće se i pravilnici koji se usklađuju sa njom.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments