Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

10. jul 2019.

Članovi ansambla „Stanislav Binički“ – koji je glavni nosilac muzičkog života u vojsci, negovanja, podsticanja i širenja muzičkog stvaralaštva i vojničke tradicije, sviraće vojne marševe, klasične pesme i evergrin hitove

Povodom proslave Dana Druge brigade Kopnene vojske Srbije u petak, 12. jula, od 20 časova na platou ispred Doma Vojske Srbije u Kraljevu, održaće se koncert Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“. Orkestar će izvoditi tradicionalne vojne marševe, klasične pesme i evergrin hitove, a uz njih će nastupiti i plesna grupa Druge brigade Kopnene vojske.

U slučaju loših vremenskih uslova koncert će se održati u sali Doma Vojske Srbije.

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" je ustanova koja je glavni nosilac muzičkog života i jedini ansambl na ovim prostorima sa širokom programskom lepezom izvođačkih mogućnosti. „Stanisalv Binićki“ je ansambl koji na dostojan način afirmiše i reprezentuje Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije široj javnosti.

U toku duge tradicije postojanja, koja vremenski zadire u tri veka, ansambl je menjao naziv, organizacione forme i strukturu, ali programski i umetnički opstajao i ostajao dosledan nameni i misiji: glavni nosilac muzičkog života u vojsci, negovanje, podsticanje i širenje muzičkog stvaralaštva i vojničke tradicije našeg naroda i afirmacija kulturnog života i umetničkog stvaralaštva u vojsci.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments