Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. avgust 2019.

Jedini deo Koridora 11, koji je do sada pušten u saobraćaj, zatvoren je jutros u sedam sati, a celokupan saobraćaj u narednih 10 dana preusmerava se na Ibarsku magistralu; za vikend se očekuju gužve zbog Sabora trubača u Guči

JP “Putevi Srbije” saopštilo je da će od jutros (8. avgust) u 7 časova, sve do 18. avgusta biti zatvorena deonica auto-puta Ljig-Preljina, da bi se taj put spojio s novoizgrađenom deonicom od Ljiga do Obrenovca, pa će u tom periodu celokupan saobraćaj biti preusmeren na Ibarsku magistralu.

Na ovoj trasi putnicima će, po svemu sudeći, tokom predstojećeg vikenda biti potrebno veliko strpljenje, jer se očekuju gužve zbog Sabora trubača u Guči, ali i smene turista koji putuju ka Crnoj Gori. Problem je što za Ibarsku magistralu ne postoji alternativni pravac, pa su čekanja u kolonama neminovna, tako da vozačima preostaje da budu oprezni i strpljivi, upozoravaju nadležni. .

U "Putevima" navode da je urađen projekat saobraćajne signalizacije, koja će vozače na vreme obavestiti o izmenama. Nakon povezivanja deonica, u saobraćaju će biti ukupno 103 kilometra punog profila od Obrenovca do Čačka, što bi turistima koji letuju na Jadranu trebalo znatno da olakša i ubrza putovanje.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova najavljuju da će pripadnici MUP u Čačku tokom 59. sabora trubača u Guči biti na svim prilazima i da će pojačano kontrolisati učesnike u saobraćaju.

Presretači će kontrolisati brzinu i nepropisno preticanje, a na putevima od Čačka ka Guči saobraćajne patrole će proveravati ispunjenost uslova za učestvovanje u saobraćaju. Vozače će na svim izlazima iz Guče čekati alko-test, a oni za koje bude utvrđeno da su pod dejstvom alkohola biće isključeni iz saobraćaja. Vozači kod kojih se utvrdi više od 1,21 promil alkohola u krvi, biće zadržani do 12 sati.

JP “Putevi Srbije” apeluje na učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenja brzine, kao i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Srbija je ovo, bre ! U jeku turističke sezone zatvaraju puteve, strašno !
    • Ime: Stanar