Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. avgust 2019.

Zašto je motokultivator u ovom kraljevačkom selu kao kućni ljubmac, peti put pokušaće da pokažu učesnici „Frezijade“, a domaćini obećavaju lepo druženje, bogat  program i prigodne nagrade za vlasnike freza najkreativnijeg izgleda

U nedelju 11. avgusta, posle četiri uspešne manifestacije, Mesna zajednica Progorelica i udruženje građana „Dolina Kraljeva“ organizuje jubilarni, peti skup motokultivatora „Frezijada 2019“ u Progorelici. „Frezijada“ će početi u 11 časova, a i ove godine pored standardnog defilea freza goste očekuju bogat kulturno-umetnički, sportski i zabavni program i ugostiteljske usluge. Organizatori najavljuju da su za učesnike sa najkreativnijim “ljubimcima” obezbedjene prigodne nagrade, a ni najmlađi posetioci, kažu, neće biti uskraćeni.

OFK „Progorelica“ organizuje fudbalski turnir “Frezijada 2019” na kojem će, pored domaćina, učestvovati i lokalni klubovi: FK Lazac, FK Rudar Tavnik i FK Budućnost Konarevo. Turnir će biti igran i u subotu, i u nedelju, a utakmica su u 16:00 i u 18:00 časova.

Stanovnici Progorelice su početkom osamdesetih godina prošlog veka, na svojim usitnjenim posedima, a i zato što nisu imali dovoljno para, umesro traktorima, prednost davali motokultivatoruna. Kažu da baš zato ovo selo danas ima najviše motokultivatora po broju domaćinstava i sa ponosom to ističe.

Ljubav prema ovoj poljoprivrednoj mašini je ogromna, jer u Progorelici motokultivator smatraju kao deo porodice i često ga nazivaju svojim “ljubimcem”. Cilj ove manifestacije je da okupi sve ljubitelje ove poljoprivredne mašine uz lepo druženje navode organizatori kojo su nm dostavili i satnicu ove zabavno-revijalne manifestacije:

11:00 Skup učesnika kod preduzeća "Pantelić doo" na pravcu magistralnog puta Kraljevo - Raška

11:40 h Početak kulturno-umetničkog programa

12:00 Početak defilea motokultivatora kroz selo

12:45h – Završni deo skupa na livadi pored Bugarske česme

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments