Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. septembar 2019.

Verujući u humanost, dobrotu i ljubav i sa željom da pomognu da jednogodišnja Kalina Panić, koja boluje od leukemije, što pre ode na operaciju i ozdravi, Muzičko-edukativna radionica “Uvertira“ organizuje dečji humanitarni koncert

Muzičko-edukativna radionica “Uvertira“ organizuje humanitarni koncert pod nazivom “Muziciramo za Kalinu”, 2. oktobra u 19.00 časova u Domu Vojske Srbije u Kraljevu. „Uvertirci“ ovaj koncert organizuju uz pomoć Turističke organizacije Kraljeva i Doma Vojske, kako bi pomogli maloj Kalini Panić da što pre ode na operaciju i ozdravi.

Karta košta 150 dinara, a prodaju se u prostorijama “Uvertire“, (Ulica Cara Lazara 21 svakog radnog dana od 16.00 – 20.00), u “Kafeteriji” (Hajduk Veljkova 18) ili pred početak koncerta u Domu Vojske.

Kalina Panić ( 2018 ) je od rođenja bila beba koja se stalno smeje, a retko plače, uvek raspoložena i vesela. Sa osam meseci, Kalinini roditelji uočavaju promene u njenom ponašanju kada je nakon prvih analiza krvilekari upućuju za Beograd. Nakon odlaska u Univerzitetsku dečju kliniku u Beogradu, Kalina posle jednog dana dobija parezu lica. Nakon deset dana agonije i insistiranja roditelja da se Kalini urade dodatne analize, hematolog roditeljima saopštava da Kalina boluje od leukemije. Ali njihovim mukama tu nije kraj, sutradan ih doktorka poziva na razgovor i saopštava da Kalina boluje od akutne mijeloidne leukemije i to od najtežeg oblika, monoblastne leukemije M5. Leukemija se proširila na centralni nervni sistem, ćelije su se nagomilale na facijalnom nervu, što je i izazvalo parezu lica.

Istog dana otpočelo se sa hemioterapijama i Kalina iz dana u dan postaje sve veselija, a onda su kao posledica hemioterapije počele infekcije. Odmah po uključivanju antibiotika Kalina dobija anafilaktički šok, sistemsku alergijsku reakciju na antibiotik Longacef i prebacuju je na odeljenje intenzivne nege, sa kojeg se Kalina vraća kao pobednik.Onda su usledili dani temperature, povraćanja, krvavih stolica, lošeg apetita, smenjivali su se antibiotici, antimikotici, dobijala je eritrocite, trombocite, ali sve to nije bilo dovoljno za njeno ozdravljenje. Jedna od najotpornijih bolničkih bakterija nastanila joj se na plućima, što je izazvalo tešku pneumoniju, Kalinina mala pluća su oslabila, dane je provodila prikačena za kiseonik. Doktori su govorili da daju sve od sebe i da su iskoristili sva oružja, ali da njen organizam mora da se probudi i da se izbori sam.

I onda je jednog dana Kalina rešila da pokaže koliki je borac. U njenoj koštanoj srži počele su da se proizvode nove, zdrave ćelije, a bolest je počela da se povlači na svim poljima, ali kako se radi o najtežem i najagresivnijem obliku leukemije pitanje je dana kada će se opet vratiti.

Jedini način da Kalina potpuno ozdravi i pobedi opaku bolest je transplatacija koštane srži. Ovaj komplikovani zahvat iziskuje značajna novčana sredstva i neophodno ga je izvršiti u inostranstvu.

Deca „Uvertire“ će u sredu 2.oktobra pevati, svirati klavir, bubanj, gitaru, harmoniku, violinu  i muzicirati za Kalinu, a svi ostali pozvani su da dođu u što većem broju kako bi pomogli Kalini u borbi za život.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments