Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. decembar 2019.

Od 1. do 16. decembra, u Kraljevu je deset dana bila prekoračena koncentracija frakcije PM10 suspendovanih čestica u vazduhu, a od 15. decembra, po indeksu kvaliteta, vazduh u gradu Kraljevu bio je u kategoriji – jako zagađen

Merenje kvaliteta vazduha vrši Zavod za javno zdravlje Kraljevo koji je akreditovana organizacija za ove poslove. Rezultati kvaliteta vazduha objavljuju se svakog dana na VEB sajtu grada Kraljeva i ZZJZ Kraljevo

Od 1. do 16. decembra, u Kraljevu je deset dana bila prekoračena koncentracija frakcije PM10 suspendovanih čestica u vazduhu, a od 15. decembra, po indeksu kvaliteta, vazduh u gradu Kraljevu bio je u kategoriji – jako zagađen, kaže se u saopštenju Odseka za zaštitu životne sredine, Odeljenja za inspekcijske poslove grada Kraljeva.

Dozvoljena koncentracija PM10 čestica je do 50 mikrograma po kubnom metru, a u ponedelja 16. decembra bila je viša od 260 mikrograma po kubnom metru.

Preporučuje se izbegavanje fizičke aktivnosti u spoljašnjoj sredini, skraćivanje boravka na otvorenom i preusmeravanje obavljanja uobičajenih aktivnosti u zatvoren prostor dok se ne poboljša kvalitet vazduha. Preporuke se odnose na celokupnu populaciju, a posebno na ostljive grupe – starije osobe, decu i osobe sa oboljenjem srca i pluća, navodi se u saopštenju.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Reći će da su uzrok individualna ložišta, drva i ugalj, kao i naša vozila koja iz inata nećemo da menjamo a možemo obzirom da živimo zlatno doba.
  • Ime: Stanar
 • Gost - Goci

  Gost - Goci

  Ala ste nas obavestili na vreme..
  • Ime: Goci
 • Gost - Zivko

  Gost - Zivko

  Sta je uzrok loseg vazduha?
  • Ime: Zivko
 • Gost - Nada

  Gost - Nada

  Šta zagađuje vazduh u Kraljevu?
  • Ime: Nada