Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. januar 2020.

Objavljujemo raspored bogosluženja na Badnji dan i za sam Božić, najradosniji hrišćanski praznik u hramu Svetog Save i Crkvi svete trojice u Kraljevu, kao i u  manastiru Žiča

U manastiru Žiča, nedeljom i praznicima sveta liturgija počinje u 7.15, a sutra, (ponedeljak 6. januar) na Badnji dan, večernja služba sa liturgijom svetog Vasilija Velikog počeće u 13.00 časova, a u produžetku biće priređeno paljenje badnjaka.

U Crkvi svete trojice u Kraljevu služba će početi u 16.00 časova, uslediće paljenje badnjaka, dok će večernja služba u Sabornom hramu Svetog Save i moleban za očuvanje svetinje u Crnoj Gori početi u 18.00 časova. Posle toga biće priređeno paljenje badnjaka, a tačno u ponoć „Roždestvo Hristovo“ – sveta arhijerejska liturgija.

Na Božić u utorak 7. januara, u manastiru Žiča Božićno bogosluženje počeće u tri časa posle ponoći  – a sveta Liturgija oko 6.00 časova. Večernja služba na Božić počinje u 16.00 časova.

Drugog i trećeg dana Božića (8. i 9. januara) jutrenje u Žiči počinje u 5.30, a sveta liturgija u produžetku jutrenja (oko 7.15).

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments